ﺳﻪشنبه, 4 اردیبهشت 1403 2024,April

پول های فراری از بورس به کجا می روند؟

24 خرداد 1401
پول های فراری از بورس به کجا می روند؟

به گزارش بانک اول، به‌نظر می‌رسد بخشی از سرمایه‌ها از این بازار در حال خروج و به سمت بازارهای دیگر است که بعضی تحلیلگران، آن را حرکتی اشتباه از سوی سرمایه‌گذاران کم تجربه‌ عنوان می‌کنند. بر این اساس، همشهری، درباره مسیر حرکت سرمایه‌گذاران و قدم بعدی آنها یک نظرسنجی ترتیب داد.

10نفر چهره اقتصادی و کارشناس بازارهای مالی به‌نظرسنجی همشهری پاسخ دادند و قریب به اتفاق آنها خروج سرمایه‌ها از بازار سهام را تحت شرایط فعلی، اقدام درستی عنوان نکردند. به عقیده آنها، کوچ سرمایه‌ها از بازاری که بعضی التهابات در آن طبیعی است، در قدم نخست، به ضرر تولیدکنندگان و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی و در مرحله بعدی به ضرر سرمایه‌گذاران خردی است که سرمایه اندک خود را به امید سود در این بازار نگه‌داشته‌اند. البته که نگرانی برای از دست دادن همان اندک سرمایه باعث خروج عده‌ای از بازار سهام شده است.

کارشناسان اقتصادی، پیش‌بینی و انتخاب یکی از بازارها به‌عنوان مقصد بعدی سرمایه‌گذاران کوچ کرده از بورس را کاری بسیار دشوار و تابع شرایط مختلفی ازجمله میزان سرمایه و دارایی‌های پولی افراد، ریسک پذیربودن یا نبودن آنها، نیاز به نقدشوندگی سریع سرمایه‌هایشان و... دانسته‌اند. در نهایت تحلیل‌ها نیز درباره مقصد بعدی سرمایه‌ها، متفاوت بوده است.

عده‌ای، سپرده‌های بانکی را به‌عنوان محلی امن و بدون ریسک عنوان کردند که برای بعضی از مردم با سرمایه خرد که توان خرید مسکن و خودرو را ندارند، جذابیت ایجاد می‌کند. این در حالی است که عده‌ای دیگر محل سپرده‌های بانکی را با توجه به عقب ماندن سود سپرده‌ها از نرخ تورم، مقصد جالبی برای سرمایه‌های مردم ندانستند و بازار طلا و ارز را به‌عنوان یک دارایی نقدشونده، محل سرمایه‌گذاری مردم پیش‌بینی کردند. یک نفر از 10کارشناسی که از آنها نظرسنجی شد، هدایت بخشی از سرمایه‌های کلان به بازار مسکن را دور از ذهن ندانست و آن را دلیل عمده گرانی‌های روزافزون این بازار عنوان کرد.

اخبار مرتبط
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 3 اردیبهشت ماه 1403، مبلغ 5 هزار میلیارد و 500 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 1 میلیارد تومان به بازار سهام تزریق کردند.
به‌دنبال جدی شدن واگذاری سهام پرسپولیس به 6 بانک غیردولتی روز یک‌شنبه سازمان بورس این موضوع را غیرقانونی دانست و با ارسال نامه‌ای به بانک‌ها از آنها خواست در این‌باره توضیح دهند.
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 2 اردیبهشت ماه 1403، مبلغ 7 هزار میلیارد تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 320 میلیارد تومان به بازار سهام تزریق کردند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها