پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

پالایش یکم ؛ جولان ریسک در سرمایه ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر

24 خرداد 1401
پالایش یکم ؛ جولان ریسک در سرمایه ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر

به گزارش بانک اول، شاید در مبحث سرمایه گذاری کمتر شاهد موضوعی باشیم که ذهن بیش از ۴ میلیون ایرانی را به خود مشغول کند و موجب دغدغه آنها باشد اما پالایش‌یکم – دومین صندوق سرمایه گذاری قابل معامله پذیرش شده در بورس تهران- این اتفاق را رقم زده است.

سرمایه گذارانی که در پذیره نویسی پالایش یکم شرکت کرده اند چه آنها که در سقف ۵ میلیونی در این سرمایه گذاری مشارکت کرده اند و چه آنها که مالک یونیت های این صندوق با ارزشی کمتر از سقف ۵ میلیونی شده اند اکنون با نگرانی به وضعیت آینده بورس و ۴ نماد پالایشی نگاه می کنند چرا که حتی خوش بین ترین تحلیل گران بازار سرمایه نیز نمی توانند وضعیت این روزهای بورس تهران و افق پیش روی آن را کم ریسک ارزیابی نکنند.

 

افزایش تخفیف پالایش یکم؛ سیگنالی به افزایش ریسک 

بنا به اعلام دنیای اقتصاد روز گذشته خبر رسیده است که هیات دولت با افزایش تخفیف سهام قابل واگذاری به صندوق پالایش یکم، موافقت کرده است. در واقع دولت هم با درک افزایش ریسک سرمایه گذاری در این صندوق تخفیف آن را از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد رسانده و این امر دلیلی جز جلوگیری از ضرر و زیان سرمایه‌گذاران این صندوق در پی ریزش‌های اخیر شاخص بورس ندارد.

توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که با وجود دو بار تمدید مهلت، نهایتا ۴/ ۱۷ درصد از واحدهای پالایش یکم توسط سرمایه گذاران خریداری شد به این معنی که صندوق پالایش یکم با احتساب تخفیف ۳۰ درصدی  حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده و حدود ۵/ ۱۲ هزار میلیارد تومان آن توسط سرمایه گذاران خریداری شده است.

دنیای اقتصاد در پایان گزارشی که امروز با عنوان فروش ۱۷ درصدی «پالایش» منتشر کرده نوشته است: برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند دولت با توجه به ریزش‌های بی‌سابقه چند وقت اخیر باید تخفیف بیشتری برای سرمایه‌گذاران قائل می‌شد.

البته دیگر زمان سخن گفتن از این باید و نبایدها به پایان رسیده و بیش از ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار سرمایه گذار صندوق پالایش یکم باید در روزهای آینده با بیم و امید شاهد جولان ریسک در سرمایه گذاری خود باشند.

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها