جمعه, 10 فروردین 1403 2024,March

بانک‌های کدام کشورها بالاترین نرخ بهره را پرداخت می‌کنند؟

24 خرداد 1401
بانک‌های کدام کشورها بالاترین نرخ بهره را پرداخت می‌کنند؟

به گزارش بانک اول به نقل از یورو نیوز نرخ بهره بانکی در ونزوئلا با رسیدن به آستانه ۳۹ درصد به بالاترین حد در میان کشورهای جهان رسیده است. هر چند که این سطح از بهره پرداختی در مقایسه با نرخ تورم نقطه‌ایِ دو هزار و ۳۵۸ درصدی ونزوئلا در ژوئیه گذشته رقم پایینی است.

در میان ۱۰ کشوری که دارای بالاترین نرخ بهره سالانه هستند، لیبریا تنها کشوری است که نرخ تورم پایین‌تری در مقایسه با نرخ بهره دارد

بالاترین نرخ‌های بهره بانکی:

نرخ تورم/درصد نرخ بهره/درصد کشور
۲۳۵۸ ۳۸.۹۸ ونزوئلا
۳۹.۲ ۳۸ آرژانتین
۷۶۱ ۳۵ زیمباوه
۳۹.۲ ۲۷ یمن
۱۷.۱ ۲۵ لیبریا
۳۸.۳ ۲۵ سورینام
۲۵.۳ ۱۸.۵ کنگو
۳۴.۴ ۱۸ ایران
۲۵.۷ ۱۷ هائیتی
۱۶۷ ۱۵.۸ سودان

 

یران با نرخ بهره ۱۸ درصدی، در جایگاه هشتمین کشور جهان از نظر بالا بودن نرخ بهره بانکی قرار دارد. البته ایران از نظر بالا بودن نرخ تورم نیز با ثبت نرخ تورم نقطه‌ای ۳۴.۴ در سپتامبر گذشته، دارای هفتمین نرخ تورم بالا در میان کشورهای جهان است؛ عاملی که نرخ واقعی بهره را در این کشور منفی می‌کند.

در مجموع ۲۴ کشور جهان دارای نرخ‌های بهره دو رقمی هستند که ترکیه(۱۰.۲۵٪) هم در میان آنها قرار دارد. در مقابل، اقتصاد ۲۳ کشور جهان نیز از تورم دو رقمی رنج می‌برد که ترکیه(۱۱.۷۵٪) نیز در میان آنها جای دارد.

ر حال حاضر، کشورهای ژاپن، دانمارک و سوئیس با نرخ‌های منفی ۰.۱، ۰.۶ و ۰.۷۵ درصد پایین‌ترین نرخ‌های بهره در سطح جهان هستند.

 

اخبار مرتبط
آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.
در حال حاضر اغلب بانک‌ها حساب سپرده یک‌ساله دارند و تفاوت چندانی در جزئیات و آیتم‌های این سپرده‌ها نیست و امکان واریز وجه هم وجود ندارد. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، جدول سود سپرده‌های بلندمدت ما مدام به‌روزرسانی می‌شود.
طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار، به انواع سپرده‌های کوتاه و بلندمدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد. سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی، سپرده‌هایی هستند که به‌صورت ماه‌شمار بوده و واریز و برداشت از آن محدودیتی از نظر زمانی ندارند. نرخ سود سپرده کوتاه‌مدت سه ماهه هم ۱۲ درصد و سود سپرده‌های کوتاه‌مدت شش ماهه ۱۷ درصد است.
بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بین‌بانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از ۱۴ تا ۲۲ درصد بود به ۱۷ تا ۲۴ درصد افزایش داد، نرخ بهره بین‌بانکی بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک می‌شود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا خیر.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها