چهارشنبه, 5 اردیبهشت 1403 2024,April

سه ریسک بورس در هفته آخر مهر

24 خرداد 1401
سه ریسک بورس در هفته آخر مهر

به گزارش بانک اول، دیروز شاخص کل بورس به کمترین سطح در 79 روز کاری گذشته رسید. حضور در کانال یک‌میلیون و 400 هزار واحدی اتفاقی است که از نهم تیرماه برای سهامداران تجربه نشده است.

در تیرماه شاخص فقط چهار روز اقامت در این کانال را تجربه کرده بود و پس‌ازآن با صعودی برق‌آسا به‌سوی سطوح بالاتر حرکت کرد اما دیروز کانال یک‌میلیون و 500 هزار بالاخره شکسته شد تا کف حمایتی که برخی به مقاومت آن دل‌خوش کرده بودند از دست برود.روز گذشته یک رکورد منفی دیگر نیز در بورس ثبت شد میانگین هفتگی معاملات به کمترین میزان در سال جاری رسید.

در معاملات روز گذشته بورس و فرابورس 31 نماد به ارزش 384 میلیارد تومان در صف خرید و 383 نماد به ارزش 7957 میلیارد تومان در صف فروش قرار گرفتند. میزان صف فروش یکی از بالاترین از ارقام در پاییز بود با این حساب از آمار دیروز بوی خوبی به مشام نمی‌رسد.

بورس

بورس علیه حمایت!

 یکی از دلایل اصلی ریزش بورس خبرهایی در خصوص قیمت‌گذاری دستوری در بورس کالا است. مدیران و اعضای شورای عالی بورس علیه این تصمیم‌ها شروع به توئیت کرده‌اند و بسیاری از سهامداران می‌گویند این‌همه سیاست دستوری و حمایتی درس عبرت برای دولت نشده است.

غافل از آنکه چند وقت پیش اکثراً آنان خواهان حمایت دولت از بورس بودند و حتی برخی توقع داشتند درصدی از کل منابع صندوق توسعه در خدمت بازار سهام قرار بگیرد.

حال که این حمایت‌ها مطابق میل بورس نیست بسیاری علیه سیاست‌های حمایتی و دستوری شوریده‌اند.

طبیعتاً سیاست‌های دستوری و حمایتی قابل دفاع نیست اما این قابل دفاع نبودن زمان و مکان ندارد. اگر در بورس کالا و باهدف ارزانی قیمت قیمت‌گذاری دستوری روا نیست طبیعتاً در بازار سهام نیز باهدف شارژ شاخص قابل دفاع نیست.

سه دغدغه در بازار سهام

به گفته تحلیل گران بورسی بازار سهام این روزها سه دغدغه اصلی دارد. انتخابات آمریکا، قیمت‌گذاری دستوری در بورس کالا و احتمال افزایش نرخ سود.

نخست: انتخابات امریکا؛ برخی از معامله گران تأکیددارند انتخابات آمریکا بر روند بازار سهام در ایران تأثیر دارد زیرا پیروزی هرکدام از دو نامزد با توجه به رویکردهای متفاوت در مواجهه با ایران می‌تواند مسیر اقتصاد ایران را هم‌تغییر دهد. با این حساب تا روشن شدن نتیجه انتخابات برخی سهامداران از بازار کنار می‌کشند.

 

دوم: قیمت‌گذاری دستوری؛ برخی دیگر از معامله گران نگران تغییر روند قیمت‌گذاری محصولات فولادی در بورس کالا هستند زیرا از دید این گروه قیمت‌گذاری دستوری منجر به کاهش سودآوری تولیدکنندگان این محصولات در بورس کالا می‌شود و درنهایت این عوامل موجب  کاهش تقاضا در بازار سهام خواهد شد. برای نمونه در بازار دیروز باوجود کاهش اولیه در صف فروش فولاد اما به‌یک‌باره حجم عرضه دیگر در بازار شکل گرفت تا این نماد رتبه اول اثرگذاری منفی در شاخص کل را داشته باشد.

 

نرخ سود: برخی دیگر احتمال می‌دهند تصمیمات مربوط به نرخ بهره بانکی باعث تأمل بیشتر سرمایه‌گذاران می‌شود و جهت نقدینگی را تغییر دهد.

 

پیش‌بینی بورس امروز

شواهد و قرائن نشان می‌دهد بورس امروز هم‌پتانسیل نزول به سطوح پایین‌تر یا نوسان در حد کنونی را بیشتر از صعود دارد. هم آمارها و هم عدم قطعیت‌ها به‌گونه‌ای نیست که از صعود شاخص در روز جاری حمایت کند. برخی می‌گویند روند اصلاح شاخص تا سطح یک‌میلیون و 400 هزار واحد هم ممکن است در روزهای آتی ادامه یابد. در این حالت حتی اگر صعودی هم رخ دهد اتفاقی است و بازار مجدداً در مدار نزول قرار می‌گیرد.

اما در بورس دیروز دو نکته امیدوارکننده وجود داشت شاخص هم‌وزن در نزول مقاومت کرد که این مقاومت برخی را دلگرم به‌روز جاری کرده است و خبر دوم در رابطه با سهام عدالت بود. ظاهراً قرار شده سهام عدالت در بازاری عادی دیگر عرضه نشود و در نماد دوم و به‌صورت بلوکی به سرمایه‌گذاران حقوقی فروخته شود. این دو خبر کورسوی امید برای سبزپوشی را زنده نگه‌داشته است./اقتصادنیوز

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها