پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

سقوط آزاد ارزش پالایش یکم/ گرفتاری خریداران پالایش یکم در منجلاب سوء مدیریت ها

24 خرداد 1401
سقوط آزاد ارزش پالایش یکم/ گرفتاری خریداران پالایش یکم در منجلاب سوء مدیریت ها

در پایان معاملات بورس امروز، نمادهای حاضر در صندوق پالایش یکم یعنی «شتران»، «شپنا»، «شبریز»، و «شبندر» باز هم با افت قیمت مواجه شدند. در نتیجه این صندوق که با تخفیف ۳۰درصدی توسط دولت عرضه شده بود، حال زیانی ۲۳درصدی برای سهامدارانش رقم زده است. یعنی دارایی فردی که در زمان پذیره‌نویسی پنج میلیون تومان پالایش یکم خریده است، اکنون به سه میلیون و ۸۵۰هزار تومان رسیده است.

شاه حسینی مدیر امور ناشران شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، امروز  اعلام کرد که واحد‌های صندوق پالایشی یکم به ۳.۵میلیون نفر از خریداران که کد فعال سهامداری دارند، تخصیص داده شده است. با این وجود، ۲۰۰ هزار نفر از سرمایه‌گذاران که کد سهامداری فعال ندارند، هنوز نمی‌توانند واحدهای این صندوق را در پرتفوی خود مشاهده کنند. همه این‌ها در حالیست که خریدارانی که واحدهای این صندوق را در پرتفوی خود می‌بینند نیز قادر به معامله آن نیستند.

در این خصوص، داود رزاقی، مدیر صندوق پالایش یکم، در ۲۷ مهر ماه اظهار داشت که صندوق پالایش یکم حداقل یک ماه پس از پایان پذیره‌نویسی در ۳۰شهریور و در پایان مهرماه بازگشایی می‌شود. بنابراین پس از آن تاریخ، فعالان بازار می‌توانند واحدهای این صندوق را خرید و فروش کنند.

درحالی که در روزهای اخیر، سهامداران پالایش یکم دلهره زمان بازگشایی دومین صندوق ETF دولتی را دارند، روز گذشته رزاقی تاخیر در بازگشایی این صندوق را به دلیل نهایی شدن موضوع افزایش سرمایه دو پالایشگاه تهران و اصفهان دانست. همچنین اضافه کرد تاریخ مشخصی برای بازگشایی صندوق پالایشی یکم وجود ندارد و در هر زمان که موضوع افزایش سرمایه نهایی شود و اقدامات لازم را انجام شود، تاریخ دقیق مشخص خواهد شد.

هرچند که راضیه صباغیان، سرپرست مدیریت نظارت بر نهادهای مالی، نیز دیروز سخنان رزاقی را تکرار کرد، اما این تاخیر باعث بلاتکلیفی سهامداران شده است و هنوز مشخص نیست که پول مردم تا چه زمانی قرار است در گرو این ناهماهنگی‌ها و سوء مدیریت ها باشد.

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها