شنبه, 22 اردیبهشت 1403 2024,May

مجازات صادر کننده چک بلامحل چیست؟

24 خرداد 1401
مجازات صادر کننده چک بلامحل چیست؟

به گزارش بانک اول یکی از موضوعاتی که همواره مطرح می‌شود این است که در قانون چه مجازاتی برای صادر کننده چک بلامحل تعیین شده است.

بر اساس قانون صدور چک بلامحل جرم است و برای صادر کننده چک بدون مبلغ و موجودی مجازاتی تعیین شده است.

بر اساس ماده ۵ مکرر الحاقی سال ۱۳۹۷ قانون صدور چک بعد از غیر قابل پرداخت بودن یا کسری مبلغ چک این موضوع در سامانه یکپارچه بانک مرکزی به صورت آنلاین و بر خط ثبت می‌شود و به تمام بانک‌ها و موسسات اعتباری اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

پس از آن که این موضوع ثبت شد و با گذشت ۲۴ ساعت، تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری مکلف هستند تا هنگام رفع سوء اثر از چک اقدامات قانونی را انجام دهند.

عدم افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید، مسدود کردن وجوه تمامی حساب‌ها و کارت‌های بانکی و هر مبلغ متعلق به صادرکننده که تحت هر عنوان نزد بانک موسسه اعتباری دارد به میزان کسری منطقه چک به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی از جمله این اقدامات است.

همچنین عدم پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی یا صدور ضمانت نامه‌های ارزی و ریالی و همچنین عدم گشایش اعتبار اسناد ارزی و ریالی از جمله اقداماتی هستند که فرد صادر کننده چک بلامحل می‌تواند انجام دهد.

مجموعه این اقدامات تا زمانی که فرد صادر کننده چک بلامحل مشکلش را برطرف کند، باقی می‌ماند.

اخبار مرتبط
در خصوص چک برگشتی و چکی که به هر دلیل با عدم پرداخت مواجعه شده به چند روش میتواند اقدام و شکایت نمود. راه اول تقدیم دادخواست حقوقی مطالبه وجه چک به دادگاه حقوقی. راه دوم مراجعه به اداره اجرای ثبت و درخواست صدور اجرائیه و راه سوم مراجعه به دادسرا و تقدیم شکوائیه و درخواست مجازات درخواست کننده چک.
محرمیان با بیان اینکه زیر ساخت‌های فنی برای ارایه این خدمت به مشتریان در کل شبکه بانکی فراهم شده است افزود: وقتی اولین بانک این خدمت را ارائه میدهد، سایر بانک‌ها هم برای نقد کردن غیر حضوری چک دیجیتال اقدام می کنند. نقد شدن غیر حضوری چک الکترونیک در جهت مراجعه نکردن مشتریان به بانک‌ها انجام می شود.
آمنه نادعلی‌زاده،گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است. این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: درحال‌حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.
اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها