یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

الزامات پوشش بیمه‌ای حساب‌های بانکی

24 خرداد 1401
الزامات پوشش بیمه‌ای حساب‌های بانکی

به گزارش بانک اول رمزگیری یا فیشینگ (Phishing) به تلاش برای به‌دست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و مانند آنها از طریق جعل یک وبگاه، آدرس ایمیل و... گفته می‌شود. فیشینگ روشی مخرب برای دسترسی به اطلاعات بانکی افراد و سرقت اموال آنان است. در تعریفی دقیق‌تر باید گفت که حملات فیشینگ، بر پایه تکنیک‌های مهندسی اجتماعی بوده و با توجه به استفاده مهاجمان از شیوه‌های نوین برای این نوع از حملات، می‌توان آن را اصلی‌ترین تهدید امنیتی دانست.

در اکثر موارد، در قبال کسانی که در دام کلاهبرداران در فضای مجازی می‌افتند و حساب‌های آنها مورد دستبرد قرار می‌گیرد، هیچ‌گونه مسئولیت قانونی‌ای متوجه بانک‌ها نیست. ورود ابزارهای نوین در حوزه بانکداری و متنوع شدن ابزارهای پرداخت، در حالی در سال‌های گذشته، تحول بزرگی در نظام بانکی و نحوه دسترسی مردم به خدمات بانکی ایجاد کرده که در کنار مزیت‌های زیادش، مشکلاتی را نیز در پی داشته و چالش‌هایی را برای افراد جامعه به وجود آورده است.  کلاهبرداری اینترنتی با روش‌های مختلف برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی افراد، در حالی در سال‌های اخیر شیوع زیادی پیدا کرده و ضررهای هنگفتی به مال افراد زده که با وجود هشدارهای نهادهای ذی‌ربط به مردم، برای توجه و دقت بیشتر در انجام عملیات بانکی و خرید در فضای مجازی، همچنان موضوع مربوط به سرقت اطلاعات از کارت‌های عابربانک و هک‌اینترنتی حساب‌های بانکی بخشی از اخبار حوادث را به خود اختصاص داده است. 

با توجه به این موضوع، مطلوب است ضمن تقویت ایجاد زیرساختارهای لازم امنیتی از سوی نهاد‌های ذی‌ربط، ارائه پوشش بیمه‌ای حفاظت از حساب‌ها و تراکنش‌های بانکی به‌منظور اطمینان خاطر مشتریان، با اولویت مورد پیگیری قرار گیرد. این بیمه‌نامه همچنین می‌تواند تا حد زیادی ریسک‌های پیش‌روی صنعت بانکداری را کاهش دهد.  جزئیات این پوشش، شناسایی خسارت‌های مربوط به این حوزه، مخاطرات و چالش‌های مشترک بین بانک و بیمه، نرخ‌گذاری آن و فاکتورهای موثر بر نرخ، حدود تعهدات شرکت بیمه و...  نیازمند بررسی‌های دقیق و ارائه اطلاعات لازم از سوی پلیس فتا و سایر سازمان‌های مربوط خواهد بود.

/*محسن فتحی/ مشاور امور بانک و بیمه و عضو انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها