یکشنبه, 16 اردیبهشت 1403 2024,May

شرایط برقراری «حقوق» برای پدر و مادر بیمه‌شدگان تامین اجتماعی

24 خرداد 1401
شرایط برقراری «حقوق» برای پدر و مادر بیمه‌شدگان تامین اجتماعی

به گزارش  بانک اول، محمدحسن زدا در صفحه اینستاگرامی خود مطالبی ویدئویی تحت عنوان "دانستنی‌های تامین اجتماعی" منتشر می‌کند و به مرور برخی قوانین تامین اجتماعی می‌پردازد.

وی در پاسخ به اینکه اگر بیمه شده‌ای در اثر حادثه یا بیماری فوت کرد آیا حقوقی برای پدر ومادر وی برقرار می‌شود؟ گفت: شرط برقراری حقوق برای پدر و مادر بیمه شده این است که بیمه شده در زمان حیات درخواست داده باشد که پدر و مادرش به دلیل آنکه منبع مالی و درآمدی ندارند و هزینه‌های زندگی آنها را بیمه شده تامین می‌کند، تحت کفالت وی قرار بگیرند.

زدا ادامه داد: اگر این‌طور باشد و در زمان حیات تحت کفالت آمده باشند، چنانچه بیمه شده فوت کرد، پدر و مادر می‌توانند حقوق وی را دریافت کنند، در غیر این‌صورت چنین امکانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، یکی از گروه‌هایی که می‌توانند تحت تکفل بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند، والدین بیمه شدگان هستند که بنا به شرایطی به تبع آنها از خدمات این سازمان برخوردار می‌شوند. ‌

بر اساس قوانین و مقررات تامین اجتماعی، برای تحت پوشش قرار گرفتن والدین و برخورداری آنها از خدمات این سازمان، باید سن پدر ٦۰سال تمام و مادر ٥٥ سال تمام باشد.

به غیر از شرایط سنی، تامین معاش پدر و مادر به عهده بیمه شده باشد و از هیچ سازمانی مستمری دریافت نکنند یا به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده ٩١ این قانون از کارافتاده باشند.

همچنین، در زمان ارائه تقاضای کفالت برای والدین، آنها بیمه شده سازمان تامین اجتماعی نباشند.

بر اساس قانون، والدین بیمه شده برای تحت پوشش قرار گرفتن، مشمول سایر صندوق‌های بیمه و بازنشستگی از نظر پرداخت حق بیمه یا کسور بازنشستگی یا دریافت حقوق و مستمری نباشند.

اخبار مرتبط
رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
بیمه مرکزی البته تأکید کرده بود که بدهی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی ربطی به بیمه‌ها ندارد و فقط بدهی عوارض آزادراهی و بزرگراهی در صدور بیمه‌نامه شخص ثالث بررسی می‌شود.
افرادی که دوره خدمت خود را تمام کرده‌اند، می‌توانند میزان دوره‌ای که به خدمت سربازی مشغول بوده‌اند را به سنوات سابقه بیمه خود اضافه کنند.
دانشجویان در تمام مقاطع دانشگاهی می‌توانند با پرداخت حق بیمه به صورت ماهیانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند و از خدمات درمانی و بازنشستگی استفاده کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها