شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

سفته و چک هایی که نمی توانند علیه کارگران وصول شوند+جزییات

24 خرداد 1401
سفته و چک هایی که نمی توانند علیه کارگران وصول شوند+جزییات

به گزارش بانک اول،وحید حاجی زاده کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کارفرمایی اظهار کرد: در قانون کار و مقررات مربوطه در خصوص اخذ سفته یا چک تضمین کارگران پیش‌بینی خاصی انجام نشده است و هیچ گونه منعی جهت گرفتن این نمونه ضمانت از کارگر وجود ندارد.

 

او افزود: آن چیزی که موجب محکومیت کارفرمایان در خصوص این گونه اسناد تضمینی می‌شود، این است که دریافت چک و سفته به صورت سفید امضا بوده و تصور کارفرما این است که هر زمانی بخواهد می‌تواند علیه کارگر سفته را به اجرا بگذارد.

 

حاجی زاده گفت: هیچ گونه قرارداد استانداردی فی مابین کارفرما و کارگر وجود ندارد و خسارت ترک کار و یا مواردی که منجر به اجرا گذاشتن سفته می‌شود در قرارداد تصریح نشده و این امر دلیلی بر محکومیت کارفرمایان است.

 

او با بیان اینکه اخذ چک و سفته ضمانت از کارگران باعث می‌شود که از شکایت کارگر علیه کارفرما پیشگیری شود، گفت: تعهدات و فرم‌های الزام به انجام خدمت در این خصوص تعیین کننده هستند.

 

این کارشناس گفت: در سال گذشته بیش از ۷۰ درصد سفته‌های ضمانت کارگران در اختیار کارفرمایان قرار گرفته بود که در زمان شکایت فاقد ضمانت اجرا و اعتبار تشخیص داده شده و در بیشتر پرونده‌ها کارفرمایان محکوم شدند.

 

او با بیان اینکه مورد موثر در روابط فی ما بین کارگر و کارفرما فقط قرارداد کار است، افزود: عدم وجود قرارداد کار قانونی فی ما بین کارگر و کارفرما، جرایم غیرقابل جبرانی را به همراه خواهد داشت. / باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها