به گزارش بانک اول کامران سلطانی زاده رئیس کانون صرافان، اظهار داشت: در دو ماه گذشته افزایش شدید نرخ ارز باعث شده بود دادستان تهران و قوه قضاییه اطلاعیه ای صادر کنند که قیمت ارز در سایتها منتشر نشود و پلیس فتا هم از صرافان خواسته بود که از درج قیمت بر روی سایت هایشان به منظور کاهش التهابات بازار جلوگیری کنند.
وی ادامه داد : با مکاتباتی که با قوه قضاییه و پلیس فتا داشتهایم مقرر شد صرافی هایی که از بانک مرکزی مجوز دارند و قیمت رسمی بانک مرکزی را اعلام می کنند از سایر سایت های غیرمجاز متمایز شوند و اجازه درج قیمت را داشته باشند. البته خیلی از صرافان به دلیل نگرانی هایی که دارند فعلا در سایت قیمت ارز را منتشر نمیکنند با این وجود صرافان مکلف هستند با توجه به دستور بانک مرکزی، قیمت های خرید و فروش ارز را هم بر روی تابلوی مغازه و هم بر روی سایتشان منتشر کنند در غیر این صورت اجازه خرید و فروش ارز را ندارند.
این مقام مسئول افزود: اگر صرافان نرخ را بر روی تابلو و یا سایتشان اعلام کنند ولی ارزی برای فروش نداشته باشند تخلف کرده اند صرافان در صورت نداشتن ارز باید بر روی تابلو عدد صفر را نمایش دهند تا مردم متوجه شوند صرافی ارز نمی فروشد.
سلطانی زاده در پاسخ به این سوال که صرافانی که تارنما یا سایت ندارند برای درج قیمت باید چه اقدامی انجام دهند گفت: چند ماهی هست که اپلیکیشنی توسط کانون صرافان به بهره برداری رسیده است و همه صرافان موظف شدهاند از آن برای اعلام نرخ استفاده کنند. مردم هم میتوانند برای مراجعه به این اپلیکیشن قیمت خرید و فروش هر صرافی را همراه با مکانی که آن صرافی مستقر است مشاهده کنند.
وی ادامه داد: صرافان از یک هفته گذشته ملزم به استفاده از این اپلیکیشن شدهاند و به زودی تمامی صرافان وارد این اپلیکیشن می شوند و اقدام به نرخ گذاری خواهند کرد.
سلطانی زاده در خصوص برگشت ارز حاصل از صادرات گفت: تمامی صرافی هایی که دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی هستند می توانند با صادرکنندگان تبادلات لازم را داشته باشند و از بعد مکان هم هیچ محدودیتی ندارند به عنوان مثال یک صادرکننده در خراسان میتواند با یک صراف در تهران در ارتباط باشد و در سامانه نیما فعالیتش را انجام دهد. همه این اقدامات بستگی به توافق میان صادرکننده و صراف دارد و از نظر فعالیت هیچ محدودیتی برای صرافان دارای مجوز وجود ندارد.
وی گفت: ما اطلاع دقیقی از روند بازگشت ارز حاصل از صادرات نداریم و برای بررسی دقیق میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات باید به آمارهای بانک مرکزی اتکا کرد.
سلطانی زاده در خصوص فعالیت صرافان در خرید و فروش ارز دیجیتال گفت: تاکنون بانک مرکزی هیچ مجوزی برای فعالیت صرافان در خصوص ارز دیجیتال را صادر نکرده است و افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند متخلف هستند چرا که دارای مجوز رسمی نیستند.
وی ادامه داد : طبق مصوبه هیئت دولت ماینر ها می توانند ارز دیجیتال را ماین کنند اما در چرخه قانونی و هنوز هم برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال دستورالعمل ابلاغ نشده است.
رئیس کانون صرافان اظهار داشت: برای تدوین دستورالعمل خرید و فروش ارز دیجیتال جلساتی برگزار شده است و ما هم نظراتمان را گفته ایم ولی تاکنون هیچ دستورالعملی در این زمینه صادر نشده است و فعالیت در معاملات ارزی چه در فضای مجازی و چه توسط صرافان کاری غیرقانونی است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی در خصوص آینده بازار ارز هم گفت: به عنوان کارشناس نمی توانیم از بالارفتن یا پایین آمدن قیمت ارز در آینده صحبت کنیم ولی ما هم مانند سایر افراد خواهان ثبات در این بازار هستیم. پیشبینی این است که با برنامه ریزی هایی که بانک مرکزی در خصوص اختصاص ارز برای کالاهای مورد نیاز مردم و حذف ممنوعیت واردات کالاهای لوکس انجام می دهد در بلندمدت میتوانیم شاهد اتفاقات مثبتی باشیم./باشگاه خبرنگاران
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید