شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

در چه مواردی می‌توان جلوی پرداخت چک را گرفت؟

24 خرداد 1401
در چه مواردی می‌توان جلوی پرداخت چک را گرفت؟

به گزارش بانک اول از طریق روش‌های گوناگون می‌توان مانع پرداخت وجه چک شد و با مراجعه به بانک جلوی پرداخت آن را گرفت.

صادر کننده چک، ذینفع یا قائم مقام قانونی آن‌ها می‌توانند جلوی پرداخت چک را بگیرند این افراد ضمن اعلام مفقودی، سرقت و جعل چک می‌توانند از پرداخت چک جلوگیری کنند.

همچنین اگر چک از طریق کلاهبرداری، خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل شده باشد می‌توان بصورت کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد.

پس از آنکه بانک احراز هویت را انجام داد دستور دهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چک بانک گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر و تسلیم می‌کند.

پس از آن دارنده چک می‌تواند علیه کسی که دستور عدم پرداخت وجه را داده، شکایت کند و هر‌گاه خلاف ادعایی که موجب عدم پرداخت شده ثابت شود دستور دهنده علاوه بر مجازات مقرر در ماده ۷ این قانون به پرداخت کلیه خسارات وارده به دارنده چک محکوم خواهد شد.

در صورت تحصیل چک بواسطه ارتکاب جرم می‌توان دستور عدم پرداخت چک را به بانک صادر کرد البته ممکن است موضوع از نظر محکمه فاقد وصف کیفری تشخیص داده شود؛ بنابراین به منظور جلوگیری از بروز مشکل ابتدا باید از طریق دادگاه حقوقی اقدام کرد.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها