پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

چگونه دسته چک بگیریم؟

24 خرداد 1401
چگونه دسته چک بگیریم؟

به گزارش بانک اول، بسیاری از صاحبان دسته چک از ضوابط و مقررات مرتبط به آن اطلاعی ندارند که این موضوع موجب به وجود آمدن مشکلات زیادی برای آنها می شود.

طبق اعلام بانک مرکزی شرایط جدید ارائه دسته چک برای افراد متقاضی به شرح ذیل است:

 

شرایط عمومی:

فرد نباید سابقه چک برگشتی داشته باشد.

بدهی غیر جاری نداشته باشد .

 

در افراد حقوقی:

 یک سال از مدت حساب جاری و  حداقل ۱۰ سال از ابتدای فعالیت آن گذشته باشد.

در طی ۱۰ سال بیشتر از ۲ بار محل زندگی خود را تغییر نداده باشند.

ملکی دائمی داشته باشد.

 یک سپرده بلند مدت با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال داشته که حداقل ۶ ماه از داشتن این حساب گذشته و  حدود یک سال به سر رسید آن مانده باشد.

 

در افراد حقیقی:

حداقل دو سال از افتتاح حساب جاری گذشته باشد.

محل کار مشتری دائمی و دارای ملکی باشد.

 طی یک سال گذشته چک صادره مشتری را پرداخت کرده باشد.

سپرده بلند مدت دارای مبلغ ۵۰ میلیون ریال داشته و شش ماه از مدت زمان افتتاح آن سپری شده باشد.

 

مدارک لازم برای دریافت دسته چک

کپی از تمام صفحات شناسنامه

یک قطعه عکس

ارائه کپی مدارک شغلی

ارائه کپی از مدرک محل سکونت و یا یک قبض از برق، گاز و یا آب

ارائه  اجاره نامه( اگر مستاجر باشد)

داشتن معرف

 

چک ها در سه دسته چک عادی، چک تایید شده و چک تضمین شده دسته بندی می شود که در ادامه می توانید با این نوع چک ها آشنا شوید.

 

چک عادی

چک عادی از مرسوم ترین انواع چک بانکی و متفاوت از چک بین بانکی است و دارنده چک عادی می تواند از حساب جاری خود، در وجه حامل یا فرد گیرنده، برگه چکی را صادر کند.همچنین برای نقد شدن چک، مراجعه به شعبه های بانکی صادر کننده چک الزامی است. ضمن این که هیچ گونه تضمینی برای نقد کردن چک عادی وجود ندارد و تنها اعتبار صادر کننده این چک می تواند تضمینی برای نقد شدن چک به شمار رود.

 

چک تایید شده

در این نوع چک بانک وجه چک را تضمین می کند؛ در واقع بانک تایید می‌کند مقدار مبلغ چک در حساب صاحب آن وجود دارد و با مسدود کردن مبلغ مورد نظر در حساب صاحب چک، وجه نقد مسدود شده را تنها به دارنده چک پرداخت می‌کند.

 

چک تضمین شده

چک تضمینی رمزدار به واسطه بانک و بنا به خواسته مشتری صادر شده و پرداخت مبلغ چک توسط بانک تضمین می شود.

برای صدور چک تضمین شده، به وجود دسته چک نیازی نیست و برای صدور آن هر شخصی می تواند با رجوع به بانکی که در آن حساب دارد، درخواست خود را اعلام کند.

این چک بانکی در حقیقت چکی مطمئن و قابل وصول  است و در زمان صدور چک تضمین شده، مبلغ آن از حساب صاحب چک کسر و پرداخت می شود.برای وصول چک تضمین شده باید به شعبه صادرکننده آن مراجعه کرد؛ البته از طریق سایر بانک ها هم می توان وجه چک را وصول کرد اما نیاز به گذشته یک روز کاری دارد.

این نوع چک قابلیت مسدود کردن و توقیف شدن را ندارند و در صورت فوت یا ورشکستگی صادرکننده چک، مشکلی برای نقد شدن چک پیش نمی آید./باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها