ﺳﻪشنبه, 11 اردیبهشت 1403 2024,April

نکاتی که کارفرمایان درباره دریافت چک و سفته باید بدانند

24 خرداد 1401
نکاتی که کارفرمایان درباره دریافت چک و سفته باید بدانند

به گزارش بانک اول وحید حاجی زاده کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کارفرمایی اظهار کرد: کارفرمایان چک و سفته ضمانت را از کارگران خود برای جلوگیری از شکایات احتمالی آن‌ها می‌گیرند و این اشتباه بزرگی است.

حاجی زاده با بیان اینکه به دلیل آن که حتی اخذ چک و سفته ضمانت نمی‌تواند از شکایات کارگران جلوگیری کند، گفت: کارفرمایان چک و سفته ضمانت را سفید امضا دریافت می‌کنند با تصور اینکه هر زمان خواستند علیه کارگر اقدام کنند.

یک کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کارفرمایی افزود: این اشتباه بزرگ باعث می‌شود تا در زمان شکایت علیه کارگر، برعکس جریان خود کارفرما محکوم به زندان شود.

او ادامه داد: کارفرمایان بدون اینکه پیش بینی ترک کار و خسارت مربوطه را در قرار دادکار اولیه انجام داده باشند به محض ترک کار کارگران بر روی سفته یا چک سفید امضا اقدام می‌کنند و در نهایت تاسف خودشان محکوم می‌شوند و باید رضایت کارگر را جلب کنند.

حاجی زاده با بیان اینکه سو استفاده از چک و سفته سفید امضا برای کارفرمایان شش ماه تا سه سال حبس دارد، گفت: جالب است بدانید در سال گذشته بیش از ۷۰ درصد سفته‌های ضمانت کارگران که در اختیار کارفرمایان قرار گرفته بود، در زمان شکایت فاقد ضمانت اجرا و اعتبار تشخیص داده شده است و در بیشتر پرونده‌ها کارفرمایان محکوم شده اند.

او گفت: آنچه در روابط فی مابین کارگران و کارفرمایان موثر است فقط قرارداد کار بوده و عدم وجود قرارداد کار قانونی جرایم غیر قابل جبرانی را به همراه خواهد داشت./ باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.
مبلغ چاپ شده بر روی سفته در راستای پرداخت عوارض و مالیات‌های دولتی تعیین شده است و دلالتی بر میزان اشتغال ذمه صادرکننده ندارد؛ بنابراین در صورت عدم تکمیل آن، میزان دین صادرکننده، مشخص نبوده و دعوی مطالبه وجه آن مسموع نیست

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
علی اکبر هوشنگی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام خسته نباشید ببخشید من دوسال پیش تو رستوران کار میکردم و کارفرما از من سفته گرفته و من کلا دوماه بیشتر در آن رستوران کار نکردم الان دوساله رد شده هر موقع زنگ میزنم جواب منو نمی‌دهد و امتناع میکند به دادن سفته من حالا باید چیکار کنم خواهش میکنم کسی جواب بده

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها