ﺳﻪشنبه, 11 اردیبهشت 1403 2024,April

چگونه چک در قانون جدید بی اعتبار می شود؟

24 خرداد 1401
چگونه چک در قانون جدید بی اعتبار می شود؟

به گزارش بانک اول آقای داود محمدبیگی در گفتگو با رسانه ملی ، از الزامی شدن ثبت اطلاعات همه چک‌های صادر شده از ابتدای آذر در سامانه صیاد خبر داد و افزود: قید شدن نام سامانه صیاد در قانون نشان از اقدامات خوب بانک مرکزی در گذشته است، زیرا بانک مرکزی سامانه صیاد را در سال ۱۳۹۶ و سامانه چکاوک را در سال ۱۳۹۵ اجرایی کرد که نشان می‌دهد قانونگذار به اقدامات بانک مرکزی توجه و برای تکمیل آن اقدامات الزاماتی را در قانون به بانک مرکزی، مردم و شبکه بانکی تکلیف کرد.

 

وی با بیان اینکه زیرساخت ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد فراهم است گفت: مشتریان بانکی به محض اینکه چک را صادر می‌کنند اطلاعات چک را مبنی بر اینکه برای چه کسی صادر شده و ذینفع چک چه کسی است، مبلغ و تاریخ چک را باید در سامانه ثبت کنند و بعد از ثبت اطلاعات در سامانه، چک را تحویل گیرنده دهند.

 

آقای محمدبیگی افزود: بر اساس آنچه در قانون دیده شده اگر این اطلاعات در سامانه ثبت نشود برگه چک هیچ اعتباری نخواهد داشت، زیرا ثبت اطلاعات چک در سامانه، ضمانت اعتبار و نقد شدن چک است که در قانون نیز به صراحت به آن اشاره شده است.

 

وی با اشاره به اینکه صادر کننده هم باید این اطلاعات را در سامانه صیاد ثبت کند اضافه کرد: گیرنده چک هم باید مطمئن شود که این اطلاعات در سامانه و برای ذینفع ثبت شده است در این باره برای گیرنده چک، دسترسی‌هایی در سامانه ایجاد می‌شود که بتواند اطلاعات کسب شده را ببیند و علاوه بر این که اطلاعات را تایید می‌کند مطمئن می‌شود که این چک به نام وی صادر شده است.

 

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: این قانون برای چک‌هایی است که از آذر به بعد صادر می‌شود البته اجرای قانون می‌تواند مرحله‌ای و گام به گام باشد، زیرا موضوع چک یکی از ابزار‌های بسیار مهم در حوزه پرداخت کشور است بنابراین تغییر این سیستم و اعمال آن در چنین شبکه گسترده‌ای باید با تدبیر و به صورت گام به گام صورت گیرد تا اخلالی در حوزه اقتصاد کشور و کسب و کار مردم به ویژه در شرایط کنونی ایجاد نکند.

اخبار مرتبط
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.
مبلغ چاپ شده بر روی سفته در راستای پرداخت عوارض و مالیات‌های دولتی تعیین شده است و دلالتی بر میزان اشتغال ذمه صادرکننده ندارد؛ بنابراین در صورت عدم تکمیل آن، میزان دین صادرکننده، مشخص نبوده و دعوی مطالبه وجه آن مسموع نیست

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها