پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

جلوگیری از ایجاد تخلفات مالی با ثبت سیستمی اطلاعات چک

24 خرداد 1401
جلوگیری از ایجاد تخلفات مالی با ثبت سیستمی اطلاعات چک

به گزارش بانک اول، یکی از احکام قانون جدید صدور چک که براساس اظهارات مقامات بانک مرکزی در هفته های آتی اجرایی خواهد شد، ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد است.

با اجرای این بخش از قانون جدید صدور چک، همه اطلاعات و مشخصات مندرج در هر برگه چک، در سامانه صیاد ثبت شده و قابلیت استناد الکترونیکی پیدا خواهد کرد.

همچنین تمامی نقل و انتقال چک از صادرکننده چک تا شخصی که برای تسویه به بانک مراجعه می‌کنند، باید مرحله به مرحله در سامانه صیاد بارگذاری خواهد شد و در نتیجه با توجه به شفاف شدن هویت افراد، پیگیری‌های حقوقی و قضایی مرتبط با چک بسیار ساده‌تر خواهد شد و تخلفات و مشکلاتی مانند جعل، مفقودی یا سرقت چک، فرار مالیاتی و ... به حداقل خواهد رسید.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها