پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

فرایند ثبت و انتقال چک با سامانه "پیچک"

24 خرداد 1401
فرایند ثبت و انتقال چک با سامانه "پیچک"

به گزارش بانک اول، در حال حاضر این امکان از طریق برنامه های موبایلی که در تارنمای شرکت شاپرک منتشر می شود، میسر است.

همچنین تا تاریخ اجباری شدن ثبت چک ها در سامانه پیچک، تمام چک ها کما فی سابق بدون نیاز به ثبت در این سامانه در شبکه بانکی کشور قابل پذیرش و پردازش خواهد بود.

بنا بر این گزارش، پس از الزامی شدن اجرای قانون جدید چک، صدور و پشت نویسی چک در وجه حامل ممنوع بوده و تمام چک ها باید در وجه ذینفع صادر شود.در این حالت فرآیند ثبت و انتقال چک توسط دارنده چک و تایید آن توسط گیرنده چک جایگزین پشت نویسی چک می گردد که سامانه پیچک با هدف ایجاد زیر ساخت این فرآیند در حال پیاده سازی و اجباری شدن است.

سامانه پیچک (سامانه پیگیری مبادلات چک) با هدف ایجاد زیرساخت برای اجرای این بند قانونی ایجاد شده است تا مشتری بتواند داده های چک های صادره خود، انتقال چک یا چک دریافتی را از طریق ابزارهای ارائه شده توسط خود بانک، ثبت کند.

 

منبع: روابط عمومی بانک گردشگری

اخبار مرتبط
یک از روش‌های ثبت چک صیادی استفاده از همراه بانک است. شما از طریق اپلیکیشن بانک‌های مختلف می‌توانید به ثبت چک در سامانه صیاد بپردازید.
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها