پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

ممنوعیت پشت‌نویسی چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ الزامی خواهد بود

24 خرداد 1401
ممنوعیت پشت‌نویسی چک از ابتدای سال ۱۴۰۰ الزامی خواهد بود

به گزارش بانک اول بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که پیش‌از این اعمال محدودیت پشت‌نویسی چک در زمان انتقال و الزام به ثبت، تأیید و انتقال چک از طریق سامانه صیاد را بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا تا پایان سال جاری به تعویق انداخته بود، در ابلاغیه جدیدی به شبکه بانکی کشور اعلام کرده که این تعلیق موقت به‌هیچ‌وجه تمدید نمی‌شود و الزامات صدور و انتقال چک از طریق سامانه صیاد از ابتدای سال ۱۴۰۰ لازم‌الاجرا خواهد بود.

بر اساس این ابلاغیه و طی جدول زمان‌بندی تعیین‌شده از سوی بانک مرکزی، آماده سازی صدور و توزیع چک‌های جدید موسوم به صیاد۲ از دهم اسفندماه سال جاری در شبکه بانکی آغاز خواهد شد و تا دهم فروردین سال ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت. لازم به ذکر است فرایند پشت‌نویسی چک‌های صیادی قدیمی طبق روال گذشته انجام خواهد شد تا در زمان مقتضی جمع‌آوری شود.

گفتنی است امکان ثبت چک در سامانه صیاد به‌صورت اختیاری از بیست و پنجم ماه جاری به تدریج از سوی بانک‌ها برای مشتریان فراهم می‌شود.

همچنین شبکه بانکی نهایتاً تا پایان اردیبهشت‌ماه سال آینده سایر سرویس‌های صیاد مانند درخواست صدور چک، پیگیری، لغو و ابطال چک را هم پیاده‌سازی کرده و در اختیار مشتریان قرار خواهد داد.

اطلاع از این نکته نیز ضروری است که بر طبق قانون جدید، مدت اعتبار یک چک صادره، بیش از ۳ سال نخواهد بود و ظرف این مدت چک باید به بانک برگردد، در غیر اینصورت از اعتبار ساقط است./باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها