پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

ورود چک‌های جدید به بازار از سال ۱۴۰۰

24 خرداد 1401
ورود چک‌های جدید به بازار از سال ۱۴۰۰

به گزارش بانک اول چک‌های جدید رنگشان متمایز با چک‌های قدیم است، به طوری که چک‌های فعلی صورتی و سبز رنگ هستند درحالی که چک‌های جدید صورتی و بنفش رنگ است.

وی گفت: این چک‌ها مثل سابق شناسه ۱۶ رقمی دارند,، ولی یک عبارت تاکیدی مبنی بر اینکه فعال سازی چک منوط به ثبت آن در سامان صیاد است بر روی چک‌های جدید درج شده است.

سخنگوی اجرای قانون چک افزود: چک‌های جدید یک بارکد دو بعدی دارد که گیرنده می‌تواند با اسکن بارکد، وضعیت اعتباری صادرکننده را استعلام کنند.

نادعلی‌زاده گفت: از سال ۱۴۰۰ که چک‌های جدید چاپ می‌شوند، صادرکنندگان باید این چک‌ها را در سامانه ثبت کنند و گیرنده چک باید از صادرکننده چک بخواهد که چک در سامانه صیاد حتماً ثبت شده باشد و اگر چک در سامانه صیاد ثبت نشود بانک نمی‌تواند مبلغ آن را پرداخت کند.

وی افزود: اگر گیرنده بخواهد چک جدید را به شخص ثالث انتقال دهد، این عمل نیز می‌بایست در سامانه صیاد به ثبت برسد.
سخنگوی اجرای قانون چک گفت: صدور چک‌های جدید در وجه حامل ممنوع است و گیرنده از پذیرش چک جدید در وجه حامل خودداری کند.

وی افزود: همچنین در قانون جدید برای صادرکننده چک برگشتی محدودیت‌های بیشتری مانند محدودیت افتتاح حساب، دریافت تسهیلات، ضمانت و محدود شدن حساب‌ها در سایر بانک‌ها در نظر گرفته شده است.

نادعلی زاده ادامه داد: چک‌های جدید با لوگو جدید بانک‌های مختلف چاپ می‌شوند، ولی به لحاظ رنگ و محتوا یکسان سازی شده است.

محدودیت‌های چک برگشتی در قانون جدید چک

سخنگوی اجرای قانون چک گفت: در قانون جدید چک، محرومیت‌های شدیدی برای صادرکنندگان چک‌های برگشتی در نظر گرفته شده است.

خانم آمنه نادعلی‌زاده، افزود: این محرومیت‌ها شامل عدم افتتاح حساب بانکی جدید یا صدور کارت جدید، عدم گشایش اعتبارات اسنادی و عدم اعطای تسهیلات است.

سخنگوی اجرای قانون چک گفت: اقدام سختگیرانه دیگر قانون جدید چک برای صادرکننده چک برگشتی، این است که به میزان کسری مبلغ چک برگشتی، حساب‌های فرد صادرکننده چک مسدود می‌شود و تا زمان تعیین تکلیف حساب‌ها در انسداد باقی می‌ماند و پس از آن نسبت به رفع انسداد حساب‌ها اقدام می‌شود.

نادعلی‌زاده با بیان اینکه این قانون با نگاه سیستمی، اقدامات پیشگیرانه را از طریق سامانه صیاد به اجرا می‌گذارد افزود: سامانه صیاد در وهله نخست وظیفه دارد به افراد فاقد صلاحیت دسته چک ندهد که این موارد شامل افرادی همچون صادرکننده چک برگشتی رفع سوءاثر نشده و یا افراد دارای محکومیت قضایی می‌شود.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات