شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

آشنایی با انواع چک و تفاوت آنها

24 خرداد 1401
آشنایی با انواع چک و تفاوت آنها

به گزارش بانک اول یکی از عوامل تخدیش روانی در معاملات امروزی، نگرانی از صدور چک‌های بی محل در شرایط کنونی بازار است.

تفاوت چک روز، چک وعده دار، چک ضمانتی و چک مشروط چیست؟

چک روز: به طور ساده یعنی چکی که تاریخ وصول آن همان روز صدور چک باشد. مثال: بنده امروز ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ یک چک بنویسم و تاریخ چک را هم ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ قید کنیم؛ یعنی همین امروز این چک قابل وصول است.

چک وعده‌دار: به طور ساده یعنی تاریخ وصول چک برای روزی غیر از روز صدور چک باشد. مثال: امروز ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ چک را بنویسم، اما تاریخ وصول آن را روز یا هفته یا ماه یا سال بعد بنویسم فرقی نمی‌کند چند روز، همین که تاریخ وصول چک، امروز نباشد چک وعده‌دار است.

چک ضمانتی: خیلی وقت‌ها در معاملات و سایر روابط کاری و تجارتی از چک، به عنوان تضمین استفاده می‌شود. مثلا چک تضمین تخلیه که صاحبخانه‌ها، از مستاجر می‌گیرند یا چک ضمانتی که کارفرما، از کارمند یا پیمانکار می‌گیرد.

چک مشروط: خیلی وقت‌ها چک بین اشخاص رد و بدل می‌گردد؛ اما وصول وجه آن به شرط انجام کاری است. مثلا بابت معامله ماشین چکی صادر می‌شود؛ اما وصول چک به شرط تحویل ماشین است.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها