دوشنبه, 31 اردیبهشت 1403 2024,May

سناریوهای مجلس برای یارانه نقدی در سال ۱۴۰۰

24 خرداد 1401
سناریوهای مجلس برای یارانه نقدی در سال ۱۴۰۰

به گزارش بانک اول لطف‌الله سیاه‌کلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و جایگزین احتمالی آن، اظهار کرد:‌ معنای ارز دو یا چندنرخی یعنی رانت و فساد که به طور قطع عده‌ای نیز به آن دسترسی خواهند داشت و زمانی از رانت خارج می شود که دولت بتواند کنترل و نظارت دقیقی بر هزینه‌کرد آن داشته باشد و ردگیری و پیگیری‌های لازم از تحقق هدفی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به این منظور تخصیص یافته است را انجام دهد.

وی ادامه داد: در واقع دولت‌ها نتوانسته‌اند ارز ترجیحی را مدیریت و کنترل کنند تا کسانی که از این ارز استفاده می‌کند نتوانند از آن سوء استفاده کرده و کالا را با قیمت‌های آزاد در بازار عرضه کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن با تاکید بر ضرورت ارایه آمار دقیق، شفاف و به موقع از تخصیص ارز ترجیحی اظهار کرد: متاسفانه آمار دقیق و به روزی از نحوه هزینه‌کرد ارز ترجیحی از سوی دولت ارایه نشده و در سال جاری نیز پیگیری لازم صورت نگرفت به همین دلیل کالاهایی که قرار بود قیمت نهایی آن برای مصرف‌کننده با نرخ‌های متعادل باشد در نهایت با نرخ ارز آزاد در بازار قیمت‌گذاری شد که یکی از دلایل آن نابسامانی در توزیع و نظارت بوده است.

وی افزود: اگر دولت سازوکاری مناسب برای تخصیص ارز ترجیحی در نظر می‌گرفت این ابزار می‌توانست نرخ برخی از کالاها را متعادل نگه دارد، اما نبود نظارت‌های دقیق وضعی را موجب شد که متاسفانه برخی از مردم که با مشکلات معیشتی هم رو به رو هستند مجبور هستند کالاها را با نرخ بالا خریداری کنند.

سیاه‌کلی عنوان کرد:‌ مجلس یارانه ۱۲۰ هزار تومانی را در سال جاری تعریف کرد و در کمیسیون تلفیق نیز سناریوهای متعددی برای افزایش یارانه نقدی مطرح شده و باید منتظر ماند تا نمایندگان در صحن علنی مجلس در مورد آن تصمیم بگیرند، چون به نظر می‌رسد مردم خود بهتر می‌توانند هزینه‌های خود را مدیریت کنند.

وی درباره اثرات تورمی یارانه نقدی اظهار کرد: ارز ترجیحی نیز اثرات تورمی دارد و برعکس وقتی قرار باشد مردم خود مدیریت کنند اثرات تورمی کمتری خواهد داشت.

اخبار مرتبط
بر اساس تغییراتی که در بهمن ماه سال گذشته در زمان واریز یارانه‌های خانوارهای مشمول حمایت دولت، اعمال شد، یارانه نقدی و معیشتی از بیستم هر ماه به آخر ماه موکول شده است.
خاندوزی گفت: گزارش‌ها به معاون اول ارائه خواهد شد و در صورت نیاز به تدابیر فوریتی، این اتفاق رخ خواهد داد. روز گذشته نیز صولت مرتضوی در آیین افتتاحیه «رصدخانه ملی رفاه ایرانیان» با بیان اینکه امروز شاهد تحقق یکی از برنامه‌های محوری دولت و وزارتخانه هستیم گفت: این برنامه‌ای است که از دهه گذشته شروع شده و سیر تکاملی خود را سپری می‌کند.
دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ ردیف اعتباری جداگانه برای قانون حمایت از حقوق معلولان در نظر نگرفت و اعتباراتِ مربوط به این قانون را در اعتبارات کل سازمان بهزیستی دید، که این اقدام مشکلِ کمبودِ بودجه‌ی اجرای قانون را بیش از پیش افزایش داد. در طول این سالها، افراد دارای معلولیت به‌عدم اجرایِ موادِ قانون حمایت از معلولان معترض بوده‌اند. آن‌ها بارها بابتِ‌عدم اجرای ماده ۲۷، ناچیز بودنِ مستمری‌ها، مبلغِ بسیار کم حق پرستاری، بی‌توجهی به مواد مربوط به اشتغال معلولان و غیره اعتراض کرده‌اند.
قانون بودجه امسال، دستگاه‌های متولی در حوزه یارانه‌ها را موظف کرده است که فهرست یارانه بگیران را بازنگری کنند و ضمن حذف خانوارهای غیرمشمول، خانوارهای مشمول را در فهرست بگنجانند

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها