به گزارش بانک اول ایلان ماسک، چهره شناخته شده فناوری و مالک شرکت تسلا، با تغییری کوچک در بخش معرفی صفحه توئیتر خود، باعث ایجاد جهشی پنج هزار دلاری در قیمت «بیتکوین» شد؛ آن هم فقط در مدت زمانی کمتر از یک ساعت.
تنها کاری که ماسک انجام داد، افزودن نام این رمزارز به بیوی خود بود. به این ترتیب قیمت بیتکوین در روز جمعه ۱۰ بهمن، در مدت کوتاهی ۲۰ درصد افزایش یافت و از مرز ۳۷ هزار دلار، گذشت.
البته در ادامه، قیمت نخستین و مشهورترین رمزارز دنیا با ریزش همراه شد و به حدود ۳۴ هزار دلار، معادل بیش از ۸۴۰ میلیون تومان رسید.
اصلاح قیمت در راه است
امینحسین نامآور، کارشناس بازارهای مالی چنین روندهایی را «هیجانی» میداند و تاکید میکند، بازار بیتکوین در روزهای اخیر تحلیلپذیر نبوده است اما احتمال اصلاح بیشتر آن وجود دارد.
او میگوید: بازیگران بزرگ بازار رمزارزها که در اصطلاح به آنها نهنگ گفته میشود، معمولا با استراتژیهای هیجانی، به صورت بلندمدت به بازار ورود نمیکنند و ورود آنها لحظهای است. سرمایهگذاران خرد بیشتر ممکن است در دام چنین نوسانات ناگهانی بیفتند.
نامآور، تاکید میکند که ریزش قیمت بیتکوین قابل پیشبینی بود و هنوز جا برای اصلاح بیشتر وجود دارد اما تحلیل این بازار هنوز هم مشکل است و باید تغییرات هیجانی آن را نادیده گرفت.
ورود سرمایه، اتفاق مبارکی است
به گفته این کارشناس بازارهای مالی، اکنون اقداماتی نظیر حرکت ایلان ماسک و برخی کنشها و واکنشها در شبکههای اجتماعی، بورس والاستریت آمریکا را نیز تحث تاثیر قراردادهاند اما چنین تغییراتی مستمر نیستند و سرمایهگذاران بزرگ به آنها تکیه نمیکنند.
نامآور البته تاکید میکند که ورود بانکها و موسسه بزرگ مالی و سرمایهگذاری به بازار رمزارزها، باعث جلب توجه چهرههایی چون ماسک شده است. این موضوع به نوبه خود سرمایهگذاران دیگری را متوجه این بازار میکند. در نتیجه همه این جریانات، سرمایه بیشتری وارد بازار میشود که در نهایت اتفاق مبارکی است.
او میافزاید: چنین تغییراتی به این معنا نیست که قیمت بیتکوین باید به صورت نجومی افزایش یابد، بازار نیاز به اصلاح داشته و دارد. در مدت اخیر سه بار چنین اتفاقی رخ داده است و در آینده نیز ادامه مییابد.
شرط سودآوری در بازار رمزارزها
به گفته نامآور، یکی از مهمترین ویژگیهای بازار رمزارزها نوسانی بودن آن است که گاه میتواند به نقطه ضعف آن نیز تبدیل شود؛ به همین دلیل افراد باید با احتیاط و آگاهی وارد این بازار شوند.
این کارشناس بازارهای مالی میافزاید: ورود به بحث معامله و نوسانگیری، به دانشی نیاز دارد که اگر کسی از آن برخوردار باشد، میتواند سود زیادی را به دست آورد. بازار رمزارزها، تقریبا در هر ۲۴ ساعت، به افراد شانس ورود و خروج میدهد.
نامآور معتقد است که امکان نوسانگیری موجود در بازار رمزارزها در کمتر بازار دیگری وجود دارد؛ این البته در مورد همه آنها صدق نمیکند و شامل رمزارزهایی میشود که ارزش بازار بزرگتری دارند.
او از بیتکوین، اتریوم، کاردانو، پولکادات، ایاس، بیتکوین کش و لایتکوین، به عنوان رمزارزهایی که میتوانند سود خوبی را نصیب معاملهگران کند نام میبرد و تاکید میکند رمزارزهای دیگری که ارزش بازار پایینی دارند، با ریسک بیشتری همراه هستند.
ورود تازهواردها با نگاه سرمایهگذاری
به گفته او، برای کسانی که دانش لازم را ندارند، معاملهگری در بازار رمزارزها میتواند نگرانکننده و همراه با ضررهای زیاد باشد.
نامآور تاکید میکند: این موضوع البته ویژگی همه بازارهای مالی بینالمللی است؛ چرا که قوانین حمایت و دستوری در این بازارها وجود ندارد و ممکن است ارزش یک دارایی به صورت ناگهانی تا ۲۰ درصد هم ریزش کند.
او میگوید: اگر افراد میخواهند با قصد سرمایهگذاری وارد بازار رمزارزها شوند و به این بازار نگاهی بلندمدت دارند، میتوانند در قیمتهای منطقیتر که بازار اصلاح بیشتری کرده باشد، اقدام به خرید کنند.
به گفته او، در این صورت حتی اگر قیمتها ریزش مقطعی نیز داشته باشند، شرایط برای آنها تفاوتی نمیکند؛ چرا که آینده بازار رمزازرها رو به رشد است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید