پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

همه چیز درباره مدیریت چک‌های صیادی با اپلیکیشن آپ

24 خرداد 1401
همه چیز درباره مدیریت چک‌های صیادی با اپلیکیشن آپ

به گزارش بانک اول در قانون جدید بانک مرکزی که زیرمجموعه قانون صدور چک مصوب مورخ 13 آبان‌ماه 1397 مجلس شورای اسلامی است، چک‌ها به صورت الکترونیکی مدیریت می‌شوند یعنی تمامی مبادلات مربوط به چکهای صیادی به صورت یکپارچه، الکترونیکی و در سامانه صیاد صورت می‌گیرد. هدف از این یکپارچگی الکترونیکی، جلوگیری از بروز و کاهش تخلف‌های متعدد در حوزه صدور چک است.

کاربران بانک‌های مختلف می‌توانند به سادگی از اپلیکیشن آپ که مرجع خدمات مالی/پرداخت/بانکی به‌شمار می‌رود، مراحل استعلام، صدور، ثبت و واگذاری چک‌ها را بدون نیاز به مراجعه به بانک یا نصب اپلیکیشن جدید انجام دهند.

سرویس های مدیریت چک صیادی

بانک مرکزی پنج سرویس برای مدیریت چک‌های جدید در سامانه صیاد درنظر گرفته که کاربران اپلیکیشن آپ می‌توانند با ورود به گزینه چک صیادی در هر کدام از این مراحل را در کوتاهترین زمان ممکن طی کنند.

سرویس نخست، استعلام وضع اعتباری صادرکننده چک است که ما را با تاریخچه شفاف چک‌های پیشین صادرکننده، آشنا می‌کند؛ این مرحله به‌منظور آگاهی دریافت‌کنندگان چک از خوش‌حسابی دارندگان دسته‌چک اعمال می‌شود؛ موضوع مهمی که فقدان آن تا کنون چالش‌های بسیاری برای مردم ایجاد کرده‌بود.

دراین سرویس وضع اعتباری صادرکننده چک با رنگ‌ها مشخص می‌شود به عنوان مثال رنگ سفید نشانه آن است که صادرکننده چک فاقد هرگونه سابقه چک برگشتی بوده یا درصورت وجود سابقه، تمامی موارد رفع سوء اثر شده و رنگ قرمز هم نشانه آنکه صادرکننده چک دارای بیش از 10 فقره چک برگشتی یا بیش از مبلغ ۵۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

سرویس بعدی، ثبت چک صیادی است یعنی تمامی افرادی که قصد استفاده از چک را دارند ملزم هستند که پس از صدور چک، اطلاعات چک صادر شده را به همراه اطلاعات دریافت کننده چک در سامانه صیاد ثبت کنند. دریافت کننده چک نیز جهت استفاده از برگه چک می بایست دریافت آن را در این سامانه ثبت کند.

از دیگر سرویس های مدیریت چک می‌توان به انتقال چک صیادی اشاره کرد. سرویسی که در آن فقط نیازمند اسکن کیو.آر و ثبت پاره‌ای مشخصات هویتی در اپلیکیشن آپ هستیم و جایگزین پشت نویسی چک برای انتقال آن شده است.

سرویس دیگر، امکان استعلام وضعیت چک صیادی است. صادرکننده چک به کمک این سرویس می تواند وضعیت برگه چک صادر شده خود را در هرزمان دلخواه استعلام کند.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها