جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

چه کسی پاسخگوی صاحبان سهام عدالت است؟

24 خرداد 1401
چه کسی پاسخگوی صاحبان سهام عدالت است؟

به گزارش بانک اول فرآیند آزادسازی سهام عدالت از اردیبشهت ماه امسال آغاز شد. از ابتدا مسئولان دولتی از جمله رئیس جمهور و وزیر اقتصاد بارها وعده حل مشکل مردم با آزادسازی و فروش سهام عدالت را دادند.

نبود زیرساخت‌ها یکی از مشکلاتی بود که مسئولان برای روند کند فروش سهام عدالت از آن نام بردند. از روز ۱۰ خرداد ماه که فروش این سهام آغاز شد موج اعتراض سهامداران به کند بودن فرایند و واریزی‌های خرد نیز به راه افتاد.

در میانه تابستان روند فروش کمی سرعت گرفت اما با آغاز ریزش بورس در اواخر مرداد فروش سهام عدالت نیز عملا متوقف شد. در شش ماه گذشته احتمالا سهامداری پیدا نشود که بگوید همه یا بخش قابل توجهی از سهامش فروخته شده و پول به حسابش واریز شده است.

واریزی‌های این شش ماه برای برخی از سهامداران کمتر از ۱۰۰ هزار تومان بوده و بیشتر آنها دریافتی نداشته‌اند.

در این خصوص شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مسئول اجرای فرایند فروش سهام عدالت است. از سوی دیگر سازمان بورس نیز به عنوان ناظر بازار و جایی که فروش در آن انجام می‌شود، بیشترین مسئولیت را در قبال سهام عدالت دارند و باید پاسخگو باشد.

پیگیری‌های تجارت‌نیوز از هر دو سازمان ذکر شده برای روشن شدن وضعیت سهامدارانی که شش ماه است بلاتکلیف هستند بدون نتیجه باقی ماند.

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی می‌گوید که سازمان بورس به عنوان ناظر بازار و جایی که سفارش‌های فروش سهام عدالت را دریافت می‌کنند باید در خصوص فروش سهام عدالت پاسخگو باشد.

اما مراجعه به مسئول بخش «مدیریت نظارت بر بورس‌ها» نیز به جز شانه خالی کردن از بار مسئولیت نتیجه دیگری در پی نداشت.

محسن خدابخش در این خصوص به تجارت‌نیوز گفت: مسئولیت پاسخگویی به موضوع عدم فروش سهام عدالت بر عهده شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و آقای فهمیی است.

آیا الان سکوت بهترین پاسخ به مردمی است که مقامات مسئول آنها را به آزادسازی و فروش سهام دعوت کردند؟

اخبار مرتبط
با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، گفت: مبتنی بر اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، احدی از ورثه برای تقسیم سهم‌الارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه می‌کنند و اقدامات مربوطه را انجام میدهند، اما هنوز این امکان برای ورثه بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ عملیاتی نشده است.
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانک‌ها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه می‌شود.
شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت ۱۰۰ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۲۳ درصد از یکی از بانک‌ها گرفت و این مبلغ را به حساب سهام عدالت واریز کرد. به این ترتیب بخشی از بدهی شرکت مپنا به سهام عدالت تسویه شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها