پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

رئیس کل بانک مرکزی: چک‌های در اختیار مردم همچنان دارای اعتبار هستند

24 خرداد 1401
 رئیس کل بانک مرکزی: چک‌های در اختیار مردم همچنان دارای اعتبار هستند

به گزارش بانک اول «عبدالناصر همتی» امروز (چهارشنبه) در مراسم آیین رونمایی از طرح جدید چک اعلام کرد: توصیه ما این است افرادی که دارای چک هستند یا به دنبال دریافت چک هستند به تدریج به سمت چک های جدید بروند.

همتی افزود: بهتر است افرادی که دارای چک های قدیمی هستند، چک های موجود و در اختیار خود را به نتیجه برسانند.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه امیدوارم مردم هر چه زودتر با روش صدور چک آشنا شوند، خاطرنشان کرد: اکنون دو ماه فرصت داریم تا مردم خود را با روش جدید آشنا کنند تا از ابتدای سال در تجارت، فعالیت های اقتصادی و نقل و انتقال مالی خود دچار مشکل نشوند.

توصیه رییس کل بانک مرکزی به صادرکنندگان و متقاضیان دسته چک:
 توصیه می‌کنم صادرکنندگان یا دریافت کنندگان چک به سمت استفاده و ثبت اختیاری چک در سامانه صیاد پیش بروند و در این مدت کمتر از دو ماه باقی مانده با این روش آشنا شوند تا در ابتدای سال آینده و با اجباری شدن ثبت چک در سامانه صیاد، در تجارت و نقل و انتقال چک دچار مشکل نشوند.

به گزارش ایرنا، قانون جدید صدور چک با توجه به ضرورت ارتقای آگاهی آحاد جامعه و فرهنگ‌سازی در زمینه قانون چک و کاهش چالش‌های پیش روی کسب‌وکارها، به صورت مرحله‌ای و به تدریج اجرایی می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده است: این قول را به اعضای مجلس داده‌ایم که تا پایان سال از نظر اطلاع رسانی و اجرای قانون جدید چک، کارهایی که باید انجام شود را به مرحله نهایی برسانیم.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: