یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

پاسخ به چند پرسش درباره حذف دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی

24 خرداد 1401
پاسخ به چند پرسش درباره حذف دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی

به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، شهرام غفاری، در پاسخ به اینکه آیا ثبت نام و احراز هویت در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین الزامی است؟ اظهار کرد: ثبت نام در سامانه، ضرورت شروع طرح ما نیست، در بخشنامه حذف دفترچه های بیمه، گفتیم که بیمه شدگان می توانند اطلاعات هویتی شان را در سامانه تکمیل کنند. در آینده ممکن است الزام باشد اما در حال حاضر جزو الزامات ما نیست.

وی افزود: علت درخواست برای ثبت نام بیمه شدگان در سامانه از این بابت است که اگر بیمه شده بخواهد اطلاعات مربوط به استفاده از خدمات درمانی را رصد کند و این خدمات برای او پیامک شود باید شماره تلفن همراهی معرفی کند که ترجیحا شماره تلفن خودش باشد.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه دفترچه های فعلی که در دست مردم هستند تا چه زمانی قابل استفاده اند و آیا مراجعه به شعب برای دریافت دفترچه و اسحقاق درمان به کلی متوقف خواهد شد؟ گفت: بله، از ابتدای اسفند نیازی برای صدور دفترچه جدید نیست. بیمه شدگان می توانند دفترچه های قدیم را استفاده کنند و اگر برگه  دفترچه شان تمام شد دیگر به شعب مراجعه نکنند.

 

غفاری ادامه داد: در این صورت بیمه شده می تواند با کارت ملی به مراکز درمانی مراجعه کند، مراکز بهداشتی و درمانی خدمات لازم را به وی ارائه می دهند.

 

وی همچنین درباره مشکلات احتمالی دریافت دارو بدون دفترچه بیمه گفت: قبلا پزشک داروها را در برگ دفترچه بیمه می نوشت و بیمار آن را به داروخانه می برد  که از این پس دارو را در سربرگش می نویسد و در کنار نام و نام خانوادگی، کدملی را هم ثبت می کند. داروخانه با کدملی تشخیص می دهد که مراجعه کننده بیمه شده است و استحقاق درمان دارد یا خیر و دارو را طبق تعرفه های بیمه ای ارائه می دهد.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه اگر داروخانه ای به سامانه تایید نسخ متصل نباشد می تواند برای بیمار نسخه بپیچد گفت: اگر سامانه داروخانه متصل نباشد چه با دفترچه و چه بی دفترچه، نمی تواند دارو بدهد ولی اگر متصل باشد هم با دفترچه بیمه و هم با سربرگ پزشک می تواند دارو بپیچد و بهای آن را طبق تعهدات بیمه ای محاسبه کند.

اخبار مرتبط
یکی از حمایت‌‌های سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگانی است که بدون میل و اراده، بیکار شده و آماده به کار هستند. هدف از پرداخت مقرری بیمه بیکاری، جبران بخشی از زیان‌‌های وارده به کارگران بابت بیکاری غیرارادای و ناخواسته است.
قرارداد کار معین مطابق قانون کار کشور است؛ بنابراین در این نوع از قرارداد نیز باید کارفرما نسبت به بیمه کردن تمامی پرسنل که در پروژه مشغول به کار هستند اقدام کند،
به گفته رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی از اول آذر ماه 1403 آغاز می‌شود.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳ سهم حق‌بیمه پرداختی توسط بیمه‌شده با نرخ ۱۲ درصد ماهانه معادل ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان، نرخ ۱۴ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار تومان و نرخ ۱۸ درصد ماهانه معادل یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها