پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

نحوه وصول چک های ثبت شده در سامانه صیاد

24 خرداد 1401
نحوه وصول چک های ثبت شده در سامانه صیاد

به گزارش بانک اول، به نقل از روابط عمومی بانک رفاه کارگران ، بر اساس قانون جدید چک، مالک نهایی چک (آخرین ذی نفع چک) می تواند نسبت به وصول مبلغ چک در تاریخ سر رسید آن، از طریق مراجعه به شعبه هر کدام از بانک های کشور اقدام کند.
بر اساس این گزارش، بانک موظف خواهد بود پس از انجام استعلام های لازم از سامانه صیاد، نسبت به مالکیت شخص ذی نفع (شخصی که وجه چک به حساب وی واریز خواهد شد) اطمینان حاصل کرده و سپس اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهد.
این گزارش می افزاید، در صورت کسری حساب صادر کننده (شخصی که چک در ابتدا متعلق به او بوده است) می تواند مبلغ موجود در آن حساب را طلب کرده و همچنین خواهان پرداخت مبلغ کسری چک از محل مبالغ موجود در سایر حساب های انفرادی ریالی صاحب حساب در همان بانک (به ترتیب اعلامی توسط بانک مرکزی) شود.
همچنین مطابق قانون جدید چک، تمام حساب های صادر کننده چک در تمام بانک ها و موسسات اعتباری به میزان مبلغ کسری چک پس از گذشت 24 ساعت از ثبت غیر قایل پرداخت بودن ( ثبت برگشت چک) به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی مسدود خواهد شد.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: