پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

ویژگی های دسته چک جدید/نحوه صادر کردن چک های جدید بانکی

24 خرداد 1401
ویژگی های دسته چک جدید/نحوه صادر کردن چک های جدید بانکی

 

به گزارش بانک اول،محمدبیگی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص ویژگی دسته چک‌های جدید بانکی تصریح کرد: چک‌های جدید سه ویژگی خاص دارند که آن‌ها را از چک‌های قدیمی متمایز می‌کند.

 

او ادامه داد: رنگ این چک ها  بنفش است، در پایین لوگوی چکاوک هر برگ چک عبارتی نوشته شده است که نقد شدن چک بدون ثبت در سامانه صیاد میسر نخواهد بود و ویژگی سوم زمان دار بودن چک ها است به گونه ای که تا ۳ سال اعتبار دارند.

این مقام مسئول در خصوص نحوه صادر کردن چک‌های جدید بانکی توضیح داد: با اجرای قانون جدید چک از سال ۱۴۰۰، صرفا امضای چک به معنی صدور آن نیست و باید حتما مشخصات صادرکننده و دریافت کننده چک در سامانه صیاد ثبت شود.

او افزود: یکی از روش های ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد این است که صادرکننده چک از درگاه های بانک خود استفاده کند و یک روش هم استفاده از اپلیکیشن های طراحی شده برای این کار است.

محمدبیگی ادامه داد: مشتریان تا آخر سال فرصت دارند تا برای آشنایی با روش ثبت اطلاعات چک صادر شده به سایت شاپرک  مراجعه و یک اپلیکیشن را  برای ثبت اطلاعات چک انتخاب کنند.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد: چک‌های جدید ثبت نشده در سامانه صیاد از ابتدای سال ۱۴۰۰ نقد نمی‌شوند. دسته چک‌های جدید از ابتدای سال ۱۴۰۰ در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که تقاضای دسته چک می‌کنند و بانک‌ها موظف هستند دسته چک‌های باقالب جدید در اختیار مشتریانشان قرار دهند.

محمدبیگی با بیان این که سقف اعتبار چک موضوع بسیار چالش برانگیزی است گفت: یکی از ویژگی‌های خوب چک‌های جدید این است که وقتی صادر کننده آن را ثبت می‌کند اعتبار صادرکننده تایید می‌شود و سقف اعتبار پس از چند ماه خوش حسابی صاحب چک  قابل افزایش است.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان این که در قانون جدید چک حامل نداریم گفت: برای واگذاری چک به شخص ثالث نیز باید از طریق سامانه اقدام به ثبت مشخصات دریافت کننده کرد.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها