پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

۴ نکته درباره چک‌های جدید که اگر ندانیم حتما ضرر می‌کنیم

24 خرداد 1401
۴ نکته درباره چک‌های جدید که اگر ندانیم حتما ضرر می‌کنیم

، هر کس در زندگی سر وکارش به چک برگشتی و چک بی محل افتاده باشد می داند که این برگه بهادار می تواند چه دردسرها و گرفتاری هایی برای کسی که آن را در اختیار دارد و کسی که آن را صادر کرده ایجاد کند. اصلی ترین تغییراتی هم که در قوانین و مقررات چک صورت گرفته به کاهش دادن مشکلات ناشی از صدور چک بی محل بر می گردد.

از فروردین ماه سال آینده – سال ۱۴۰۰-  تازه ترین قوانین چک به اجرا در خواهد آمد و مرور برخی نکات درباره چک های جدید می تواند از بسیاری مشکلات و پیامدهای قانونی برای افرادی که با چک سر وکار دارند، جلوگیری کند. فراموش نکنیم که بی اعتنایی به این نکات مزیت اصلی چک های جدید را قابل استعلام بودن پیشینه صادرکننده چک برای دریافت‌کننده است را زیر سوال خواهد برد و ممکن است باعث ضرر و زیان دریافت کننده چک شود.

۱. ظاهر چک های جدید با چک های قدیمی متفاوت است

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که چک‌های جدید به صورت خام با طرح و رنگ و اندازه های جدید چاپ می شود که کاملا از چک های قدیمی قابل تشخیص است. بنابراین وقتی چک جدیدی دریافت کنید باید بدانید که ممکن است برخی قوانین قبلی در مورد این برگه صدق نکند و مقررات جدیدی در مورد آن اجرا شود. توجه داشته باشید که رنگ چک های جدید بنفش است و چک های قدیمی صورتی رنگ بودند.

۲. جمله مهمی که روی چک‌های جدید درج شده است

روی تمام برگه های چک های جدیدی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار می گیرد حاوی یک جمله مهم است که در پائین لوگوی چکاوک درج شده است. جمله مذکور این است؛ کارسازی و نقل و انتقال چک بدون ثبت در سامانه صیاد میسر نخواهد بود.

۳. چک های جدید تاریخ دار هستند

طبق قانون جدید چک از ابتدای سال آینده چک هایی که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد دارای زمان و تاریخ است.  به این معنی که اعتبار چک های جدید ۳ ساله است و برخلاف چک های قدیمی اعتبار زمانی آنها بی تاریخ و نامحدود نیست.

۴. وضعیت اعتباری صادرکننده چک های جدید قابل استعلام است

بر اساس اعلام مسئولان بانک مرکزی روی چک‌های جدید یک بارکد دو بعدی درج شده است که به دریافت کننده چک امکان می دهد با اسکن این بارکد وضعیت اعتباری صادرکننده چک را استعلام کند.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها