پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

با ثبت در سامانه صیاد، امکان صدور چک بلامحل به حداقل می‌رسد

24 خرداد 1401
 با ثبت در سامانه صیاد، امکان صدور چک بلامحل به حداقل می‌رسد

به گزارش بانک اول به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، ثبت چک های جدید در سامانه صیاد از ابتدای سال 1400 الزامی است که با این اقدام، نه تنها اعتبار و اعتماد به چک بیشتر می شود، بلکه قطعا آمار چک های برگشتی و پرونده های مربوط به آن بسیار کاهش می یابد.

با اجرای قانون جدید، اعتبار چک صرفاً متکی به لاشه کاغذی نیست و با پشتیبان گیری و ثبت اطلاعات مندرج در چک در سیستم متمرکز بانک مرکزی، از وقوع جرائمی مثل جعل چک جلوگیری می شود.

در فرایند جدید، نگرانی ها در خصوص از بین رفتن لاشه چک در مواردی از قبیل سیل، زلزله، سرقت چک و ... کاهش پیدا می کند. یکی دیگر از مزایا این اقدام آن است که اجازه ثبت چک جدید در سامانه صیاد برای دارندگان چک برگشتی وجود

ندارد. به عبارت دیگر، پیشتر اگر شخصی چک برگشتی داشت، می توانست دسته چک خودش را تا برگ آخر استفاده کند، اما با اجرای قانون جدید، صدور و ثبت چک جدید در سامانه صیاد برای کسانی که حتی یک فقره چک برگشتی داشته باشند، امکان پذیر نیست.

قانون جدید این امکان را فراهم می کند که زمان رسیدگی قضایی به چک برگشتی بسیار کوتاه شده و محدودیت های دارندگان چک برگشتی بیشتر می شود.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها