جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

۷ بیماری مرموزی که پزشکان را سردرگم کرده است

24 خرداد 1401
۷ بیماری مرموزی که پزشکان را سردرگم کرده است

به گزارش بانک اول، به نقل از نیوساینتیست حرفه پزشکی از جمله مشاغلی است که با وجود اکتشافات و شگفتی‌هایی که دارد هنوز در دل خود و در طول تاریخ اسراری دارد که رمزگشایی نشده و همچنان محل سردرگمی پزشکان است. در اینجا به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود.

آلرژی به آب

با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد از بدن ما را آب تشکیل می‌دهد شاید غیر ممکن به نظر برسد، اما در مواردی نادر، برخی از افراد به آب حساسیت دارند. البته این شامل نوشیدن آب نمی‌شود. در واقع آن‌ها هنگام شستشو با آب دچار حساسیت می‌شوند، یعنی چند دقیقه ماندن در حمام و زیر دوش، منجر به خارش و قرمزی پوست در این افراد می‌شود.

این وضعیت نادر که از نظر پزشکی به عنوان کهیر آکواژنیک شناخته می‌شود اولین بار در سال ۱۹۶۴ توصیف شد. علت آن هنوز یک راز است، اما می‌تواند ناشی از واکنش سمی هنگام لمس آب با پوست یا حساسیت شدید به یون‌های موجود در آب باشد.

آب

افراد کایمریک

تصور کنید که همراه با فرزندان خود به انجام آزمایش‌های ژنتیکی پرداخته و متوجه شوید که احتمالا مادر بیولوژیکی آن‌ها نیستید علیرغم این واقعیت که آن‌ها را به دنیا آورده‌اید. این داستان علمی تخیلی نیست. این در واقع برای چند نفر در سراسر جهان اتفاق افتاده است. هیچ کس نمی‌داند که کیمر‌ها (ترکیبی از دو نفر) چقدر شایع هستند، اما با افزایش درمان‌های باروری و آزمایش‌های ژنتیکی احتمالا کیمر‌های بیشتری  کشف می‌شود.

سندرم لهجه خارجی

اگر یک روز با لهجه جامائیکایی قوی از خواب بیدار شوید، علیرغم این واقعیت که قبلا حتی لهجه جامائیکی را نشنیده‌اید، احتمال اینکه از سندرم لهجه خارجی رنج ببرید، وجود دارد. شناخته شده‌ترین مورد این سندرم مربوط به سال ۱۹۴۱ است، زمانی که یک زن نروژی پس از اینکه در حین حمله هوایی مجروح شد، به او استرس وارد شد و با لهجه شدید آلمانی شروع به صحبت کرد.

این سندرم زمانی به عنوان یک اختلال روانشناختی در نظر گرفته می‌شد، اما اکنون تصور می‌شود که این یک بیماری عصبی است که وقتی سکته یا هر اتفاق دیگری به بخشی از مغز صدمه می‌زند، نمود پیدا می‌کند.

سوال این است که چگونه مردم با لهجه‌ای که هرگز در معرض آن قرار نگرفته‌اند صحبت می‌کنند، اگرچه اخیرا دانشمندان با یک توضیح احتمالی روبه‌رو شده‌اند. خارجی بودن لهجه فرد مبتلا ممکن است به سادگی به دلیل تلاش شنونده برای تفسیر تغییر در الگو‌های گفتاری باشد.

بیماری مورژلونز

علائم این بیماری شامل احساس گزیدگی و خزیدن می‌شود. هزاران نفر در سراسر جهان این علائم ناخوشایند را گزارش کرده و ادعا می‌کنند که از بیماری مورژلونز رنج می‌برند، بیماری جسمی که علت آن هنوز مشخص نیست؛ اما اگر این علائم را به یک پزشک ارائه دهید، احتمالا به شما خواهد گفت که از یک اختلال روانشناختی معروف به انگل هذیان رنج می‌برید. در این میان برخی پزشکان معتقدند که احساس خزیدن روی پوست تا زیر آن توسط انگل ایجاد می‌شود.

بیماری مورژلونز

جنون شاه جورج

پادشاه انگلیس، جورج سوم دچار اختلالات ذهنی شدیدی شد تا حدی که مجبور شدند آن را به صندلی ببندند. دانشمندان در آن زمان علت این عارضه را یک نقص ژنتیکی به نام پورفیریا عنوان کردند، اما در سال ۲۰۰۵ محققان با بررسی نمونه‌ای از مو‌های پادشاه جورج، کشف غاقلگیرکننده‌ای داشتند. آن‌ها علت این اتفاق را غلظت زیاد آرسنیک دانستند. محققان بر این باورند دارویی که به پادشاه داده می‌شده آلوده به آرسنیک بوده است و این باعث می‌شود که استعدادش برای پورفیری تشدید شود.

انگشت پاترید

شماره ۱۹۹۶ مجله پزشکی لانست یک مطالعه موردی ناراحت کننده داشت. یک مرد ۲۹ ساله انگشت خود را روی استخوان مرغ سوراخ کرده بود و باعث شده بود عفونی شده و بوی وحشتناکی بدهد. در این مقاله آمده است مهمترین پیامد ناتوان کننده عفونت، بوی تند و تیز ناشی از بازوی آسیب دیده است که غیر قابل تحمل می‌شود. علت عفونت قابل شناسایی نبوده و به آنتی بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌داد. بعد‌ها گزارش شد که عفونت خود به خود برطرف شد و دیگر بیمار بوی نامطبوع نمی‌دهد، اما علت آن همچنان یک راز است.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها