یکشنبه, 16 اردیبهشت 1403 2024,May

حدود ۴۳ درصد از چک‌های وصولی رمزدار است

24 خرداد 1401
حدود ۴۳ درصد از چک‌های وصولی رمزدار است

به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، مجموع چک‌های مبادله شده در بهمن سال گذشته به هفت میلیون و 800 هزار فقره رسید که ترکیبی از انواع چک از جمله عادی، رمرزدار و... بوده است.

جدیدترین آمار بانک مرکزی بیانگر این است که از مجموع چک‌های مبادله شده معادل هشت میلیون و 600 هزار فقره وصول شده که از این تعداد بالغ بر هفت میلیون و 900 هزار فقره عادی و حدود 0.7 میلیون فقره رمز دار بوده است؛ بنابراین در کل کشور 91.9 درصد از کل چک‌های وصولی را چک‌های عادی و 8.1 درصد را چک‌های رمز دار تشکیل می‌دهند.

از نظر مبلغی نیز، از 316 هزار و 400 میلیارد تومان چک‌های وصولی در کل کشور، بیش از 180 هزار و 700 میلیارد تومان برای چک‌های عادی و حدود 135 هزار و 700 میلیارد تومان خاص چک‌های رمزدار بوده است. بر این اساس، در کل کشور 57.1 درصد از کل مبلغ چک‌های وصولی را چک‌های عادی و 42.9 درصد دیگر را چک‌های رمزدار به خود اختصاص داده‌اند.

طبق این گزارش، در بهمن ماه سال گذشته در کـل کشـور 697 هـزار فقـره چـک رمـزدار بـه ارزشـی معادل 135 هزار و 700 میلیارد تومان وصول شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 11.4 و 25.4 درصد افزایش داشته است.

در ماه مورد بررسی، در استان تهران 221 هزار فقـره چـک رمـزدار بـه ارزشـی معادل 78 هزار و 800 میلیارد تومان وصول شد که در این ماه، 49.2 درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهـران (31.6 درصـد)، اصفهان (9.8 درصد) و خراسان رضوی (7.8 درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

همچنـین 69.1 درصد از ارزش چک‌هـای فوق در اسـتان‌هـای تهران (58.1 درصد)، اصفهان (6.3 درصد) و خراسان رضوی (4.7 درصد) وصول شده است.

گفتنی است؛ چک‌های عادی به چک‌هایی گفته می‌شود که اشخاص به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکن است خود صادرکننده یا حامل آن بوده یا چک در وجه شخصی معین یا به حواله کرد آن صادر شده باشد.

علاوه براین، چک‌های رمزدار چک‌هایی هستند که بنا به درخواست مشتری و به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی توسط بانک به عهده همان بانک یا شعب آن و همچنین می‌توانند بر عهده سایر بانک‌ها تحت عنوان چک رمزدار بین بانکی صادر شود. این قبیل چک‌ها جهت تسهیل و تسریع در نقل و انتقال وجوه بین بانکی صادر شده و پرداخت وجه آن توسط بانک صادرکننده تضمین می‌شود.

اخبار مرتبط
آمنه نادعلی‌زاده،گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است. این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: درحال‌حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.
اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند
یک از روش‌های ثبت چک صیادی استفاده از همراه بانک است. شما از طریق اپلیکیشن بانک‌های مختلف می‌توانید به ثبت چک در سامانه صیاد بپردازید.
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها