به گزارش بانک اول در هفته دوم از شروع به کار بورس مانند هفته گذشته معاملات منفی آغاز شدند. پس از یک هفته نیمه تعطیل، از امروز فعالیت شرکتها به صورت رسمی آغاز شد، اما کماکان شاهد ریزش و عرضه سنگین در مقابل حجم پایین خریدار بودیم. بازار از همان دقایق ابتدایی شاهد به راه افتادن صفهای فروش سنگین بود و این روند حتی تا آخرین دقایق بورس هم تغییری نکرد و تقریباً در هیچ نمادی شاهد جمع شدن صفهای فروش نبودیم.
بازار امروز با خروج 683 میلیارد تومانی نقدینگی حقیقیها به پایان رسید و ارزش معاملات خرید 2500 میلیارد تومان ثبت شد. شاخص بورس امروز با افت 0.9 درصدی و کاهش 11 هزار واحدی در 1,282,874 ثابت ماند.
تعداد نمادهای مثبت و منفی بازار بورس
تنها 18 نماد در بازار بورس امروز مثبت به کار خود پایان دادند و در مقابل 313 نماد منفی بسته شدند. در بازار فرابورس هم وضعیت به همین ترتیب بود و تعداد نمادهای مثبت و منفی به ترتیب 46 و 211 بود.
باوجود این حجم از نمادهای منفی در بازار قابل پیشبینی است که شاخص کل هم از نمادهای منفی متأثر بوده باشد. امروز فولاد، فملی، شستا، فارس، کچاد و شپنا موثرترین نمادها بر شاخص بودند که تمامی آنها با عرضههای میلیونی و منفی بسته شدند. با این حال، بیشترین عرضه را مانند روزهای گذشته در نمادهای خودرویی و بانکی از جمله خساپا، وتجارت، خودرو و وبصادر شاهد بودیم.
پرتقاضاترین نماد امروز بازار غگیلا بود و پس از آن نمادهای شصدف، زگلدشت، رافزاريال رانفور و سپ با استقبال خوبی از سمت سهامداران همرا بودند. بیشترین میزان رشد را نیز در نمادهای رافزا، شصدف، غگیلا و زگلدشت شاهد بودیم. اما در سمت دیگر بازار نمادهای ثروت، حفاریريال شگویا و وسبحان بیشترین میزان کاهش را داشتند. نماد بکام هم که در ماه گذشته وضعیت خوبی را تجربه میکرد، امروز سرانجام تحت تأثیر این بازار منفی، با صف فروش میلیونی بسته شد.
پیش بینی بورس فردا 15 فروردین 1400
به نظر نمیرسد که وضعیت بازار بورس در هفته جاری و روزهای آینده به خودی خود دستخوش تغییرات مثبت شود. بازاری که اعتماد سهامداران خود را از دست داده، بعید است که به یک باره و بدون هیچ حمایتی به سمت رشد حرکت کند. این بازار نیازمند تزریق سرمایه و حمایت همهجانبه برای رشد است. راهکارهایی مانند دامنه نوسان نامتقارن حتی برای چند روز هم نتوانست وضعیت را به حالت ثبات بازگرداند، چه برسد به آنها بتواند ضررهای 70 تا 80 درصدی سهامداران را جبران کند. سهامداران حقیقی تا زمانیکه از جبران ضررهای گذشته خود اطمینان حاصل نکنند، بعید است که مجددا اقدام به سرمایهگذاری در این بازار بیمار کنند. از سمت دیگر به نظر نمیرسد که هنوز عزمی راسخ برای این موضوع در دولت و سازمان بورس وجود داشته باشد و آنگونه که از شواهد پیداست مسئولین پشت پرده از ضرردهی بورس به سهامدارانشان چندان ناراضی نیستند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید