به گزارش بانک اول روز یک شنبه 94 درصد از نمادهای بازار در دامنه منفی معامله می شدند و 85 درصد از نمادها نیز کار خود را با صف فروش به پایان رساندند. ارزش معاملات خرد در بازار امروز 1774 میلیارد تومان بود که از این مقدار 620 میلیارد تومان نیز خروج پول را شاهد بودیم.
برخی تحلیل گران معتقدند، یکی از مهمترین علتها برای منفی شدن بازار، زمزمهها برای بازگشت به برجام و گشایش در تعاملات بین المللی است. اما مگر بازگشت به برجام و بهبود شرایط اقتصادی خبر بدی است که بازار واکنش منفی نشان می دهد؟
از طرف دیگر طبق نمودار بالا میانگین ارزش معاملات در سال 98 برابر با 2هزار و 700میلیارد تومان بوده است. طی 8 ماه گذشته هر بار ارزش معاملات به زیر این محدوده رسیده است شاهد واکنش مثبت بازار بودیم. با اینکه در 2 روز گذشته ارزش معاملات از عدد فوق بسیار پایین تر بود، واکنش مثبتی در معاملات رخ نداد و متاسفانه این نشان دهنده رکود بازار و تاثیر تصمیمات نادرست مسئولین تا به حال بوده است.امیدواریم این زنگ خطری برای هشیار شدن مسئولین و حمایت صحیح از بازار باشد.
برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند، قانون دامنه نوسان نامتقارن در فرسایشی شدن روند معاملات بی تاثیر نبوده است. سهم هایی که از دید بازار ارزنده نیستند هر روز حداکثر می توانند 2 درصد کاهش قیمت را تجربه کنند. بسیاری از سهم ها هم که در صف فروش قفل می شوند، حجم مبنا پر نمی کنند و باعث می شود که قیمت پایانی آنها تغییر زیادی نداشته باشد. در نتیجه قیمت ها به کندی کاهش می یابند تا به سطوح ارزندگی برسند که باعث فرسایشی شدن معاملات در چنین سهم هایی می شود. با توجه به این شرایط، پولهای درشت هم ترجیح می دهند صرفا نظاره گر بازار باشند و پول های خود را در بانک و یا صندوق های درآمد ثابت قرار دهند که باعث می شود کم پولی در بازار سهام بیش از پیش خودش را نشان دهد و معاملات بازار خسته کننده و فرسایشی دنبال شوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید