پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

گردش ضعیف مالی با قانون جدید چک

24 خرداد 1401
گردش ضعیف مالی با قانون جدید چک

به گزارش بانک اول در این قانون سامانه‌ای به نام سامانه صیاد سربرآورده که اشخاص را مجبور به ثبت مشخصات در زمان صدور چک می‌کند، اما سوال اینجاست که در نبود زیرساخت‌های لازم آیا امکان ثبت مشخصات در این سامانه وجود خواهد داشت؟

آیا افرادی که در مناطق محروم و دورافتاده سکونت دارند دسترسی لازم به اینترنت دارند که طبق مصوبات این قانون عمل کنند؟

ضمن آنکه سایه کساد بر سر کسب‌وکارهای این مناطق نیز سنگینی می‌کند و این قانون می‌تواند مشکلات و گرفتاری‌های کسبه را دوچندان کند.

یکی از مولفه‌های اصلی شعار سال ۱۴۰۰ مانع‌زدایی است اما این قانون درواقع یک نوع بوروکراسی اداری و یک نوع مانع است که می‌تواند سرعت معاملات را کاهش می‌دهد. در بحث‌های مربوط به بازار مالی می‌توان چک را یک نوع اوراق مالی قلمداد کرد که این بوروکراسی دولتی می‌تواند گردش مالی را دشوار سازد.

بنابراین به نظر می‌رسد در این قانون نه تنها به شعار مانع‌زدایی عمل نشده، بلکه با ایجاد مانع نیز همراه شده است. مساله قابل ذکر دیگر در زمینه این قانون این است که افرادی که قصد صدور چک داشته باشند باید به بانک مراجعه کنند و در مقابل مامور بانک فرم‌های مربوطه را پر کنند که این مساله در میان افراد بی‌سواد و کم سواد ایجاد مشکل می‌کند. این مساله نیز مطرح است که این قانون می‌تواند اعتماد بین صادرکنندگان و گیرندگان چک را کاهش دهد.

در حالت عادی افراد و کسبه اقدام به صدور چک در وجه شخص دیگری می‌کنند، اما با این قانون امکان صدور چک به راحتی وجود نخواهد داشت. بنابراین این قانون در بازار امروز اقتصاد ایران که کسب‌وکارها دچار رکود و کسادی هستند می‌تواند انجام معاملات را دشوارتر سازد. شاید بهتر این بود که این قانون در کمیسیون‌های تخصصی چکش‌کاری می‌شد و پس از آن در صحن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.


* سیدعلی موسوی/نماینده مجلس یازدهم

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها