پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

۵ شرط که زیان دیدگان بورس را از ضرر خارج می‌کند

24 خرداد 1401
۵ شرط که زیان دیدگان بورس را از ضرر خارج می‌کند

به گزارش بانک اول،اگر بورس یک یا دو روز مثبت شود برخی سهامداران تصور می کنند دوره افول بازار سهام به پایان رسیده است و اقدام به خرید سهام می کنند اما احمدرضا نجفی روزنامه نگار اقتصادی که سلسله گزارش های جذابی در روزنامه هفت صبح می نویسد ، در گزارش امروز خود نوشته است : نباید گول رشد موقت شاخص بورس را خورد. این روزها که بازار خرسی، همچنان به روند نزولی خود ادامه می دهد، گاهی پیش می‌آید که شاخص کل بورس برای یک روز رنگ سبز به تن کند. در چنین شرایطی نور امید در دل هر کدام از ما به وجود می‌آید و دست به خرید سهام می زنیم. اتفاقی که باعث شد در هفته گذشته بعد از گذشت یک و نیم ماه شاهد ورود پول جدید به بورس باشیم اما توجه داشته باشید که خرید سهام در چنین شرایطی ریسک بالایی دارد.

مگر اینکه روند صعودی طوری باشد تا بتوانید به ادامه دار بودن آن امیدوار باشیم. اگر هرکدام از این شرایط محقق نشده، بهتر است فعلا کل سرمایه را به سهام تبدیل نکنیم و تنها بخشی از پولهایمان را به بورس برگردانیم تا در صورتی که روند صعودی بعد از یکی دو روز به مدار نزولی افتاد، چندان متضرر نشویم و همینطور اگر روند صعودی ادامه دار بود، از سود سهامداری محروم نباشیم.

 

وی در ادامه این گزارش ۵ شرط برای خروج زیان دیدگان بورس از ضرر شرح داده است.

۱. جمع‌آوری حداقل نصف صف های فروش

بیش از سه چهارم نمادها تقریبا دو ماه است که با صف فروش دست و پنجه نرم می‌کنند. حتی در جریان جهش ۱۸ هزار واحدی شاخص کل در روز سه‌شنبه هفته گذشته، همچنان ۷۰ درصد نمادهای بازار سرمایه صف فروش داشتند. آیا با چنین شرایطی می‌توان برای ادامه رشد شاخص کل امیدوار بود؟ به احتمال زیاد جواب این سوال بله نیست. با این حساب تنها زمانی می توانیم روی روند صعودی بازار حساب باز کنیم که حداقل قفل معاملات در نیمی از نمادهای باز شود و تعداد صف های فروش به کمتر از ۴۰ درصد بازار برسد.

۲. افزایش ارزش معاملات روزانه به بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد

تا زمانی که ارزش معاملات به رقم قابل قبولی نرسد، به هیچ وجه نمی‌توان به تغییرات قیمت‌ها و شاخص کل اعتماد کرد. درست مثل اینکه چند نفر در میدان فردوسی کنار هم بنشینند و با معاملات بین یکدیگر قیمت دلار را تعیین کنند. بورس با حجم معاملات پایین شرایط مشابهی دارد و زمانی می توان به تغییرات روند شاخص و قیمت ها اعتماد کرد که تعداد افراد بیشتری در فرآیند کشف قیمت ها همراهی کنند. در هفته های اخیر ارزش معاملات روزانه بورس به کمترین میزان خود در یکسال گذشته رسیده و هر روز تنها دو هزار میلیارد تومان سهام در بورس معامله می شود.

بورس دردوران رونق خود شاهد معاملات ۳۰ هزار میلیارد تومانی بود و حتی در روند صعودی یک ماهه پاییز موفق شد ارزش معاملات روزانه ۲۰هزار میلیارد تومانی را تجربه کند. در چنین شرایطی احتمالا باید ارزش معاملات روزانه به حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد تا بتوانیم نسبت به تغییر روند بورس امیدوار باشیم.

۳. همراهی شاخص هم‌وزن با شاخص کل

شاخص کل به تنهایی نمی تواند نشان دهنده روند صعودی بازار باشد. با وجود دامنه نوسان غیرمتقارن، اگر یک نماد به صف خرید برسد، اثر حداقل سه نماد دارای صف فروش را از بین می‌برد. به خصوص اگر آن یک نماد به قدری بزرگ باشد که به تنهایی بتواند شاخص را بیش از سه هزار واحد افزایش دهد. با این حساب ممکن است شاخص کل تنها تحت تاثیر چند نماد خاص به مدار صعودی افتاده باشد.چنین صعودی ادامه دار نخواهد بود چراکه بدون همراهی نمادهای کوچک و شاخص هم وزن، در عرض دو یا سه روز شاهد افزایش آمار معاملات در نمادهای کوچک و تغییر قیمت پایانی آنها خواهیم بود. همین موضوع می‌تواند حکم ترمز سنگین را برای روند صعودی بازار داشته باشد.

۴. نزدیک شدن قیمت صندوق های ETF به ارزش NAV

صندوق های سرمایه گذاری ETF آینه تمام نمای بازار سرمایه هستند. بررسی روند قیمت آنها می تواند تا حد زیادی ما را در پیش بینی آینده بورس کمک کند. زمانی که قیمت واحدهای

صندوق های سرمایه گذاری اختلاف زیادی با ارزش NAV پیدا می کند، به این معناست که سرمایه گذارهای این صندوق ها آینده بورس را نزولی پیش بینی می کنند. برای همین حاضر هستند قیمت صندوق ها پایین تر از ارزش فعلی شان باشد. زمانی که شاخص کل در آستانه روند صعودی قرار می گیرد، پیش بینی ها تغییر می‌کند.

برای همین اختلاف بین قیمت و ارزش واحدهای صندوق های ETF کمتر می شود چراکه سرمایه گذارهای  آنها نسبت به روند صعودی امیدوار شده و برای همین حاضرند پول بیشتری برای خرید این واحدها بپردازند.

 

۵. آغاز روند صعودی از نیمه معاملات

اگر اول صبح بیدار شدید و چشمتان به رنگ سبز تابلو بورس افتاد، دست به معامله هیجانی نزنید چراکه چنین اتفاقی از دو حالت خارج نیست. احتمالا یک خبر باعث شده ابتدای صبح بورس به رنگ سبز دربیاید. در چنین شرایطی باید توجه داشته باشید که روند صعودی بازار تنها تا زمانی ادامه پیدا خواهد کرد که تاثیر آن خبر باقی بماند.

به محض اینکه خبر کهنه شود و تاثیر خود را در ذهن سرمایه‌گذارها از دست بدهد، دوباره همان آش و همان کاسه؛ شاخص کل به روند نزولی بر می گردد. حالت دوم زمانی است که بازارگردان ها،

شرکت های سرمایه گذاری و بزرگان بازار تصمیم بگیرند در زمان پیش گشایش با سفارش هایشان صف های فروش را جمع آوری کنند و باعث شوند نمادها با رنگ سبز کار خود را آغاز کنند. از آنجا که در چنین حالتی بدون انجام معامله قیمتها افزایش پیدا کرده، بعید نیست که بعد از یکی دو ساعت سر و کله فروشنده‌ها پیدا شود و دوباره با تشکیل صف های فروش روند نزولی بازار آغاز شود.

اخبار مرتبط
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فارس، شتران و ومعادن با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل 23 میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، خودرو و تاپیکو شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و وبملت با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال 1402 متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین می‌گردد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
احمدرضا نجفی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

منتشر نکنید، ولی من مخلص شمام :)

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها