پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

تشریح نحوه اصلاح قانون چک تضمین شده در مجلس

24 خرداد 1401
تشریح نحوه اصلاح قانون چک تضمین شده در مجلس

به گزارش بانک اول موسی غضنفر آبادی، رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد اصلاح قانون چک در مجلس پیرامون نحوه صدور و تحویل چک‌های تضمین شده توسط بانک‌ها به مشتری گفت: به دنبال اجرای این قانون، متقاضی برای دریافت چک تضمین شده در بانک حضور پیدا کرده و فرم مربوطه را تکمیل می‌کند، ضمن اینکه مشخصات باید در سامانه الکترونیکی صیاد هم ثبت شود.

نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مبلغ چک تضمین شده فقط در وجه و شماره‌حساب گیرنده آن قابل پرداخت بوده و در زمان صدور چک، مشخصات ذینفع یعنی گیرنده در پشت چک درج شده و قابل ظهرنویسی و انتقال به دیگری هم نیست.

وی تصریح کرد: نحوه ابطال چک تضمینی از دیگر موضوعاتی بوده که در مصوبه کنونی مجلس لحاظ شده است به این صورت که اگر متقاضی به هر دلیلی از تحویل چک به گیرنده پشیمان شده باشد، تحقق این امر به درخواست متقاضی یا وکیل یا نماینده قانونی وی با ارائه اصل چک جهت واریز به حساب متقاضی بدون نیاز به ظهرنویسی گیرنده امکانپذیر خواهد بود، اما این اقدام باید ظرف مدت یک ماه صورت پذیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم، تاکید کرد: مفقودی چک تضمین شده از دیگر موارد درج شده در این قانون بوده که هر وقت متقاضی و گیرنده یعنی ذینفع هر دو به بانک صادرکننده چک مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم تعیین شده اقدام کنند باید یک تعهدنامه‌ای را هم امضا کنند که نشان می‌دهد چک مفقود شده است، سپس بانک نسخه المثنی آن را صادر کرده که به متقاضی تحویل داده می‌شود.

رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به راهکار قانونی کنونی که از تخلفات صورت گرفته در حوزه صدور چک تضمین شده ممانعت به عمل می‌آورد، یادآور شد: در گذشته این امکان وجود داشت که چک تضمینی بدون نام باشد یعنی گیرنده آن مشخص نبود، اما در پی اصلاح صورت گرفته باید گیرنده مشخص باشد، ضمن اینکه مشخصات آن در سامانه ثبت نمی‌شد، اما اکنون باید در سامانه صیاد ثبت شود و مهلت زمانی یک ماه نیز برای پرداخت یا نقد شدن وجه چک تعیین شده است که اگر بگذرد باید مجدد پروسه‌ای که برای صدور آن تعیین شده طی شود به این صورت که باید به بانک صادر کننده چک مراجعه کرده و فرم‌هایی را تکمیل کند، همچنین اگر چک مفقود شود، باید هر دو طرف پرداخت‌کننده وجه و گیرنده (ذینفع) در بانک حضور پیدا کنند و این اقدام مانع از هرگونه سوءاستفاده در این زمینه می‌شود./ایبنا

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها