جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

چرا برخی سهامداران سود سهام عدالت نگرفتند؟

24 خرداد 1401
 چرا برخی سهامداران سود سهام عدالت نگرفتند؟

به گزارش بانک اول اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در خصوص سهام عدالت گفته است: ۴۹ میلیون نفر از مردم ما دارای سهام عدالت هستند که امروز ارزش شرکت‌ها و سهام آن‌ها افزایش یافته است. ارزش یک سهم یک میلیونی متعلق به اقشار بی‌بضاعت امروز معادل هشت میلیون تومان شده و ارزش سهم ۵۰۰ هزار تومانی سایر سهامداران نیز به چهار میلیون تومان رسیده است.

وی همچنین با تاکید بر این که امکان فروش سهام عدالت مطرح شود، اظهار کرد: ارزش سهام یک خانواده چهار نفره معادل ۳۲ میلیون تومان شده است. در این شرایط اگر برخی طبقات دو تا سه میلیون تومان پول وارد چرخه زندگی آنها شود مشکلاتشان تا حدی مرتفع می‌شود و باید امکان فروش این دارایی فراهم شود.

این سخنان در حالی از سوی اسحاق جهانگیری مطرح شده است که واریز سود سهام عدالت در اسفند ماه سال گذشته با حواشی همراه شد.

در بهمن ماه سال گذشته سازمان خصوصی‌سازی به عنوان متولی امور سهام عدالت میزان سود هر برگه سهام یک میلیون تومانی را ۲۰۵ هزار تومان اعلام کرد؛ اما با شروع واریزی‌ها در روز سوم اسفند ماه با عدم واریز این مبلغ ( و واریز شدن تنها ۱۰۷ هزار تومان) صدای اعتراض سهام‌داران بلند شد.

علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در خصوص این اعتراض گفت: سود ۲۰۵ هزار تومانی به ازای یک میلیون تومان سهام عدالت، برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به صورت کامل واریز می‌شود چون این افراد ۵۰ درصد تخفیف و ۵۰ درصد سهام عدالت دارند. ارزش واقعی برگه‌های یک میلیون تومانی برای دیگر حدود ۵۳۰ هزار تومان است و سود این مقدار (نه یک میلیون تومان) محاسبه می‌شود.

در حالی که بنابر اظهارات صالح، برگه‌های سهام یک میلیون تومانی فقط برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی دارای ارزش واقعی است و برای دیگر سهام‌داران فقط ۵۳۰ هزار تومان ارزش دارد، معاون اول رئیس‌جمهور می‌گوید ارزش یک سهم یک میلیونی متعلق به اقشار بی‌بضاعت به هشت میلیون تومان و ارزش سهم ۵۰۰ هزار تومانی سایر سهامداران نیز به چهار میلیون تومان رسیده است.

اما این همه ماجرا نیست، برخی از سهام‌دارن پس از گذشت ۴۵ روز از آخرین زمان واریز سود سهام عدالت، هنوز همان مبلغ ۱۰۷ هزار تومانی را نیز دریافت نکرده‌اند.

در این خصوص، حسن علائی، عضو هیات عامل و معاون واگذاری سهام و بنگاه‌ها سازمان خصوصی‌سازی گفته است: سود سهام برخی از افراد به دو دلیل واریز نشده است، اول این که ممکن است به هر دلیلی شماره شبا برخی از افراد مسدود یا راکد باشد که سود سهام عدالت این افراد برگشت خورده و دوم این است که برخی از بانک‌ها به خاطر شیوع ویروس کرونا در واریز سود برخی از سهامداران کند عمل می‌کنند.

 

 

اخبار مرتبط
با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، گفت: مبتنی بر اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، احدی از ورثه برای تقسیم سهم‌الارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه می‌کنند و اقدامات مربوطه را انجام میدهند، اما هنوز این امکان برای ورثه بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ عملیاتی نشده است.
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانک‌ها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه می‌شود.
شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت ۱۰۰ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۲۳ درصد از یکی از بانک‌ها گرفت و این مبلغ را به حساب سهام عدالت واریز کرد. به این ترتیب بخشی از بدهی شرکت مپنا به سهام عدالت تسویه شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها