جمعه, 28 اردیبهشت 1403 2024,May

راه فرار از پرداخت مالیات بر خانه خالی / اگر خانه خود را ثبت نکنیم چه می‌شود؟

24 خرداد 1401
راه فرار از پرداخت مالیات بر خانه خالی / اگر خانه خود را ثبت نکنیم چه می‌شود؟

به گزارش بانک اول همه‌ی خانوارها چه روستایی، چه شهری، چه مالک و چه مستاجر باید اطلاعات خانه‌هایی که دارند یا در آن زندگی می‌کنند را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.

در حال حاضر قرار است از خانه‌هایی که در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت هستند و بیشتر از ۱۲۰ روز خالی باشند مالیات گرفته شود.

طبق اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی، واحدهای مسکونی که هر یک از مالک یا بهره‌بردار آن‌ها در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه‌ خالی تلقی شده و مشمول جریمه‌ می‌شود.

آخرین مهلت ثبت اطلاعات مسکن ۱۹ خرداد است، اما به نظر می‌رسد با ایراداتی که این طرح داد اجرایی شدن آن و مالیات گیری از خانه‌های خالی در امسال اجرا نمی‌شود.

اولین ایراد این سامانه این است که فقط باید افراد حقیقی اطلاعات خود را ثبت کنند و الزامی برای ثبت املاک حقوقی‌ها وجود ندارد، این در حالی است که بیشترین خانه‌های خالی در اختیار حقوقی‌هاست.

براساس اظهارات حسین میرزایی کارشناس حوزه دولت الکترونیک، با توجه به این که ظرفیتی برای ثبت املاک حقوقی‌ها وجود ندارد فرد قادر است ملک خود را به نام شرکت کند و از مالیات برخانه‌های خالی معاف شود.

به گفته او یکی دیگر از مشکلات اساسی سامانه املاک و اسکان این است که به اطلاعات دستگاه‌های دیگر وصل نیست. حدود ۱۶ سرویس وجود دارد که اطلاعات آن باید یا در سامانه می‌آمد و یا استعلام می‌شد؛ اما در عمل چنین اتفاقی نیافتاده و مردم لازم است تا همه اطلاعاتی که باید از دستگاه‌های مختلف اخذ می‌شد، ثبت کنند.

به عبارت دیگر ابتدا باید اطلاعات املاک که در اختیار ارگان‌هایی چون سازمان ثبت اسناد و املاک، اتحادیه املاک، سازمان اوقاف و امور خیریه، بنیاد مسکن، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و… است تجمیع شود اما آنطور که میرزایی می‌گوید این سامانه به اطلاعات این دستگاه‌ها وصل نیست.

با ایراداتی که این سامانه دارد و فرصتی که برای فرار مالیاتی حقوقی‌ها ایجاد شده، به نظر می‌رسد طرح مالیات‌گیری از خانه‌های خالی قابل اجرا شدن نباشد.

اخبار مرتبط
اگر موجری سقف افزایش اجاره بها را رعایت نکند، مستاجر حق دارد با گذشت پنج سال که از آن ملک بلند شده، برای دریافت مابه‌التفاوت شکایت کند.
نوروزی در خصوص تعداد مستاجران در کشور گفت: در کشور ما حدود ۳۱ درصد از مردم مستاجر هستند و بقیه مالک هستند و ۸ درصد هم در خانه‌های سازمانی زندگی می‌کنند. این عدد در کشورهای دیگر بیشتر از کشور ما است و برای مثال در کشور سوئیس حدود ۵۷ درصد و در کشور آلمان ۴۸ درصد از خانوار مستاجر هستند. در سنگاپور و روسیه هم کمتر از ۱۳ درصد تعداد خانوارهای اجاره نشین است.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه تجهیز بندر و بهره برداری از آن و میزان حداقلی از کانتینر‌های که از کشور هند وارد این بندر شده و به کشور‌های مقصد اعزام می‌شود از جمله موارد این تفاهم نامه است گفت: پیش از این بسیاری از قرارداد‌ها به صورت موقت بود که شرکت‌های هندی انگیزه‌ای برای اجرای آن نداشتند که در حال حاضر با انعقاد تفاهم نامه ۱۰ ساله شاهد ورود با انگیزه بیشتر شرکت‌های هندی هستیم.
سازمان ملی زمین و مسکن ۱۱۰ واحد مسکونی در جزیره ابوموسی می‌سازد که در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد. همچنین متقاضیان قادر به دریافت زمین رایگان در این جزیره هستند..

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها