شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

افزایش نرخ سود در سررسید‌های دو و سه سال

24 خرداد 1401
 افزایش نرخ سود در سررسید‌های دو و سه سال

به گزارش بانک اول امروز حجم معاملات خرد اوراق بدهی دولتی در بازار ثانویه با 15 درصد افزایش به 180 میلیارد تومان رسید. این معاملات روی 34 نماد اخزا و 7 نماد اراد انجام شد.

امروز حراج اوراق بدهی دولتی توسط وزارت اقتصاد برگزار شد و در مجموع 1040 میلیارد تومان اوراق بدهی در نماد اراد85 به سرمایه گذاران فروخته شد.

بررسی منحنی بازده استخراج شده از 34 نماد اخزا نشان میدهد که نرخ‌های بازده در سررسیدهای دو سال و بالاتر صعودی بودند. نرخ اوراق با سررسیدهای یک سال به 3 دهم درصد کاهش به 21.8 درصد رسید. نرخ بازده اوراق با سررسید دو و سه سال نیز با یک دهم و سه دهم درصد افزایش به ترتیب به 22.52 و 22.91 درصد رسید. نرخ بازده اتی در سال دوم نیز با چهار دهم درصد افزایش به 23.26 درصد رسید.

امروز منحنی‌ آتی پس از چند روز که بدون شیب ومسطح بود به حالت عادی بازگشت. امروز نرخ سود آتی در بازده 400 روز به 22.5 درصد، در 600 روز به 23.4 و در 800 روز 23.8 درصد رسید.

منحنی بازدهی اوراق بدهی دولتی چیست؟

​نرخ بازده نقدی و آتی

در بازار اوراق بدهی دولتی، نرخ‌های بازده اوراق در سررسیدهای زمانی مختلف از طریق عرضه و تقاضا کشف می‌شود. نرخ کشف‌شده بر اساس این سازوکار متوسط بازده نقدی نگهداری اوراق تا سررسید را نشان می‌دهد. همچنین از تفاوت نرخ‌های بازده نقدی در سررسیدهای مختلف، می‌توان برای استخراج بازده آتی مورد انتظار سرمایه‌گذاران استفاده کرد.

N6

 

 

اخبار مرتبط
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها