جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

تکلیف پول سهامدارانی که معامله شان ابطال شده، چه می‌شود؟

24 خرداد 1401
تکلیف پول سهامدارانی که معامله شان ابطال شده، چه می‌شود؟

به گزارش بانک اول در خصوص چرایی ابطال معاملات اظهار کرد: در گذشته دستور العمل خاصی بود که نشان می‌داد در نمادی دستکاری صورت گرفته و یا معامله‌ای براساس اطلاعات نهانی انجام شده و یا اردر‌های ترس در معامله گذاشته و یا حجم مشکوکی از معامله انجام شده و رعایت عدالت در انجام معامله صورت نگرفته است.

او در ادامه بیان کرد: در حال حاضر شاهد این هستیم که بسیاری از معامله‌ها ابطال می‌شوند، به دلایلی که از سوی مسئولان بازار سرمایه مشخص نیست، مثلا نمادی افشای اطلاعات گروه ب می‌زند و نماد نیز با محدودیت دامنه نوسان بازگشایی می‌شود و یک صف خرید یا فروش عجیبی تشکیل می‌شود؛ مثلا، سهمی با ۳۰ الی ۴۰ درصد با افزایش قیمت نمادی که افشای الف زده با دامنه نوسان باز، بازگشایی می‌شود و ابطال می‌کنند.

کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: سهامی که معامله می‌شود تا ساعت ۵ الی ۶ بعد از ظهر مشخص نیست که معامله‌ای که صورت گرفته مورد تایید قرار می‌گیرد یا خیر، بیشتر حس می‌شود که نگاه سلیقه‌ای وجود دارد. این نگاه سلیقه‌ای در راستای همان نظارت ناظران است به دلیل اینکه از ابزار‌های نظارتی خوبی برخوردار نیست و همه نظارت‌ها دستی بوده و قرار است از هوش مصنوعی در آینده برای نظارت بر بازار استفاده کنند.

او در پاسخ به این سوال که سهامداران از کجا متوجه می‌شوند که معامله شان ابطال خورده است؟ توضیح داد: زمان معاملات که به پایان می‌رسد، اگر شما معامله کردید و معاملات ابطال شد؛ بعد از ظهر پول سهمی که خریده‌اید به سهامدار برمی‌گردد.

باغانی درباره مشکلاتی که ابطال‌های معاملات به وجود می‌آورند، اظهار کرد: کارگزاری خرید کرده است و از پرتفوی شما هزینه کم شده است شما قدرت خرید ندارید، اما فردا شما متوجه این موضوع می‌شوید که خریدی که انجام داده‌اید، ابطال خورده است و مشکلات عدیده‌ای در این راستا به وجود می‌آید.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید کرد: از نظر من بازار سرمایه ما باید به سمتی برود که از وقوع تخلفات پیش گیری کند، تا اینکه یک تخلفی رخ دهد و بعد بیاید با را‌ه‌هایی که خود این راه‌ها و راه‎حل‌ها مجددا آسیب زننده هستند، برخورد کند. بر این اساس باید ساز و کاری‌هایی ایجاد شود تا اصلا معاملات مشکوک انجام نشوند.

اخبار مرتبط
با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، گفت: مبتنی بر اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، احدی از ورثه برای تقسیم سهم‌الارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه می‌کنند و اقدامات مربوطه را انجام میدهند، اما هنوز این امکان برای ورثه بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ عملیاتی نشده است.
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانک‌ها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه می‌شود.
شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت ۱۰۰ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۲۳ درصد از یکی از بانک‌ها گرفت و این مبلغ را به حساب سهام عدالت واریز کرد. به این ترتیب بخشی از بدهی شرکت مپنا به سهام عدالت تسویه شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها