به گزارش بانک اول، با وجود آن که دولت دوازدهم اعلام کرده است در مدتی که از مسئولیت این دولت در سال ۱۴۰۰ باقی مانده برنامه ای برای حذف یارانه نقدی یا تعدیل یارانه بگیران ندارد اما از سوی دیگر مسئولان وزارت اقتصاد نیز به صراحت گفته اند جریمه کسانی که اطلاعات ملک مسکونی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نکنند محرومیت از خدمات بانکی و مهمتر از آن قطع شدن یارانه نقدی آنهاست.
روزنامه همشهری نوشته است از امروز – یکشنبه ۹ خردادماه ۱۴۰۰ – فقط ۱۰روز دیگر مهلت برای ثبت واحدهای مسکونی و محل اقامت در سامانه ملی املاک باقی مانده و تاکنون سخنی از تمدید این مهلت هم بیان نشده است.
محرومیت از خدمات اجتماعی و دولتی با ثبت نکردن اطلاعات در سامانه
بعد از پایان این مهلت علاوه بر اینکه خانههای ثبتنشده بهعنوان خانه خالی تلقی میشوند و مشمول جرائم مالیاتی سنگین خواهد شد، افرادی که محل اقامت خود را در این سامانه مشخص نکرده باشند از بسیاری خدمات دولتی و اجتماعی محروم میشوند.
یازدهم اردیبهشت ماه بود که معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: جریمه مالیاتی خانههای خالی به قدری سنگین است که توصیه می شود همه مردم اطلاعات ملک مسکونی خود را در این سامانه ثبت کنند.
به گفته وی، یکی از مهمترین جرایمی که برای ثبت نکردن یا ثبت اشتباه مشخصات ملک در سامانه جامع املاک و اسکان اعلام شده، حذف یارانه نقدی خانوارها و محرومیت از خدمات بانکی است.
روزنامه همشهری نوشته است؛ طبق اظهارنظر متولیان امر، برای اجرای طرحهای حمایت اجتماعی نظیر سبد معیشت و یارانه نقدی از مستندات سامانه املاک استفاده میشود و خدماتی نظیر دریافت گواهینامه، پلاک و مدارک خودرو، بهرهمندی از یارانه برق، آب و گاز، انجام امور بانکی نظیر افتتاح حساب و دریافت دستهچک و بسیاری امور دیگر به ارائه کد یکتا منوط خواهد شد.
چگونه اطلاعات ملک مسکونی خود را در سامانه املاک ثبت کنیم؟
برای ثبت اطلاعات ملکی و اقامتی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور به نشانی amlak.mrud.ir باید مالک یا مستأجر با سیمکارت به نام خود و کد ملی وارد سایت شوند و ضمن ثبت اطلاعات مربوط به املاک مسکونی خود، اقامتگاه اصلی خانوار را نیز مشخص کنند.
البته بهواسطه اتصال سامانه املاک و اسکان به بانک اطلاعاتی وزارت راه و شهرسازی، پس از ورود افراد به این سامانه، فهرست املاک متعلق به فرد نمایش داده میشود؛ اما احتمال نمایش املاک واگذار یا فروخته شده و حتی تکراری نیز در این سامانه وجود دارد که کاربر میتواند با انتخاب گزینههای موجود، این اطلاعات را اصلاح کند.
مستأجران نیز برای ثبت اطلاعات به مشخصات اصلی ملک نظیر متراژ دقیق، کد نوسازی ملک، کد ملی و شماره تلفن همراه مالک نیاز دارند که بخشی از آنها در اجارهنامه رسمی نوشته شده و مابقی از طریق سند، قبض عوارض سالانه ملک یا با سؤال از مالک قابل دریافت است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
واقعاً متأسفم .
سند نداره صاحبخونه,چ کار کنیم؟؟؟
کافینت میگه باید برین اداره پست برای دریافت کدپستی .نمیشه از روی قبض برداریم؟
بابا ما مستاجرا چه گناهی کردیم که صاحب خونه ها نمیزارن با اینکه اونایی که مساجر خونه قولنامه ای بدونه بدونه سندن چه گلی بگیرن سرشون