پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

محرومیت های صدور چک بلامحل

24 خرداد 1401
محرومیت های صدور چک بلامحل

به گزارش بانک اول - بر اساس قانون جدید چک به صادرکننده چک برگشتی از زمان صدور اجرائیه به مدت 10 روز برای پرداخت مطالبات مهلت داده می شود که در صورت نقد نشدن چک، محدودیت ها و محرومیت های سامانه صیاد اعمال خواهد شد.

بر این اساس، وجوه تمامی حساب ها و کارت های بانکی و هر مبلغ متعلق به صادرکننده چک به میزان کسری چک، مسدود خواهد شد و پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی یا صدور ضمانت نامه‌های ارزی یا ریالی برای صادرکننده چک برگشتی ممنوع می شود.

همچنین ممنوعیت افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید و نیز ممنوعیت درگشایش اعتبار اسنادی ارزی یا ریالی از دیگر محرومیت های صدور چک بلامحل در قانون جدید چک است.

اخبار مرتبط
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها