پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

آیا دریافت چک و سفته به عنوان ضمانت قانونی است؟

24 خرداد 1401
آیا دریافت چک و سفته به عنوان ضمانت قانونی است؟

به گزارش بانک اول ناصر چمنی رئیس کانون عالی انجمن صنفی کارگران، درباره دریافت چک و سفته از کارگر به عنوان ضمانت توسط کارفرما اظهار کرد: دریافت این ضمانت نامه در قانون کار خلاف قانون است و الزامی وجود ندارد که چک یا سفته از کارگر در زمان شروع کار گرفته شود

 

وی ادامه داد: با توجه به نداشتن همخوانی میان عرضه و تقاضا و افزایش بیکاری در جامعه و نبودن نظارت در این امر برخی از کارفرمایان با سوء استفاده از کارگر یا کارمند خلاف قانون عمل کرده و در زمان عقد قرارداد قوانینی به آن اضافه می‌کنند و این اتفاق زمانی به وجود می‌آید که صد‌ها نفر متقاضی برای یک شغل هستند.

 

وی افزود: کارگر ملزم به امضای قرارداد خلاف با قانون کار نیست و این امر مهم است تا در زمان عقد قرارداد از دادن هرگونه ضمانت مانند چک یا سفته خودداری شود، چرا که این ضمانت نامه‌ها به ضرر کارگر تمام می‌شود.

 

چمنی تصریح کرد: در ماده ۱۰ قانون کار مشخص شده که کارگر در قبال انجام کار حق و سهمی را دریافت می‌کند و کاملا در چند بند از آن یاد شده است که عقد قرارداد به چه صورتی باید انجام شود و در آن نیز هیچ صحبتی از دریافت چک یا سفته نشده است.

 

رئیس کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران گفت: متاسفانه به دلیل نبود نظارت کافی دریافت چک یا سفته از کارگر توسط کارفرما گرفته می‌شود، این امر مهم است تا در زمان عقد قرارداد روی آن قید شود که این ضمانت نامه کاری بوده و فقط به دلیل این است که زودتر از موعد قررداد ترک محل کار نکنم.

اخبار مرتبط
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها