پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

۱۴ ماه یارانه نقدی پرداخت نمی‌شود / چقدر از اقساط وام کرونا باقی مانده است؟

24 خرداد 1401
۱۴ ماه یارانه نقدی پرداخت نمی‌شود / چقدر از اقساط وام کرونا باقی مانده است؟

به گزارش بانک اول ، در بهار پارسال دولت برای حمایت از خانوارها در دوره کرونا پرداخت وام یک میلیون تومانی کرونا را در دستور کار قرار داد.

در اولین مرحله از پرداخت وام کرونا ۲۱ میلیون سرپرست خانوار گفتند که به این وام نیاز دارند. در یک فرایند ثبت‌نامی این ۲۱ میلیون خانوار یارانه‌بگیر درخواست خود را ثبت کردند و نهایتا در پایان خرداد یک میلیون تومان را گرفتند.

اما دولت در همان زمان اعلام کرد که این وام بدون بازپرداخت نیست و اقساط آن از یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی هر ماه خانوار برداشت می‌شود.

نرخ سود این یارانه چهار درصد تعیین و مقرر شد در ۳۰ ماه از یارانه خانوار کسر شود. هر قسط این وام نیز ۳۵ هزار تومان اعلام شد. دولت اولین قسط را در تیر پارسال برداشت و تاکنون ۱۲ قسط آن پرداخت شده است.

از اقساط ۳۰ ماهه ۱۸ قسط باقی مانده است که در مجموع حدود ۶۳۰ هزار تومان است. یعنی خانوار یک نفره ۱۴ ماه یارانه نمی‌گیرد یا در یک خانواده چهار نفره یارانه یکی از اعضا ۱۴ ماه پرداخت نمی‌شود.

 

از میان این ۲۱ میلیون خانوار هفت میلیون خانوار مرحله دوم این وام را نیز دریافت کردند. دولت مجددا در آذر پارسال به دنبال اعمال محدودیت‌های کرونایی پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا را در دستور کار قرار داد اما این بار در تعداد کمتری.

وزارت کار هفت میلیون خانوار را مشمول دریافت مرحله دوم وام شناسایی کرد. شرایط نرخ سود و تعداد اقساط نیز همانند مرحله اول چهار درصد و ۳۰ ماهه بود.

پرداخت اقساط این وام نیز از دی پارسال شروع شد و تاکنون شش قسط آن پرداخت شده، ۲۴ قسط یعنی ۸۴۰ هزار تومان باقی مانده است.

به عبارت دیگر این خانوارها حدود ۱۹ ماه یارانه یکی از اعضا را دریافت نمی‌کنند.

طی چند ماه اخیر یارانه بگیران بارها از مسئولان خواسته‌اند که اگر یارانه‌ها را زیاد نمی‌کنند حداقل اقساط وام را ببخشند، اما تاکنون خبری از بخشش اقساط وام کرونا نشده است./تجارت نیوز

اخبار مرتبط
طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، یارانه نقدی در سال آینده افزایش پیدا نمی‌کند و به میزان فعلی، به مردم پرداخت خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا طرح فجرانه ادامه خواهد داشت، گفت: برای ادامه پرداخت جایزه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ الکترونیکی (طرح فجرانه) موضوع در حال پیگیری و بررسی است. به زودی نتیجه اعلام می‌شود.
طرح پرداخت یارانه معیشتی به مادران دارای فرزند شیرخوار (یسنا) که تاکنون فقط برای دهک اول درآمدی در ۸ استان اجرا می‌شد، از دیروز به‌صورت کشوری اجرا شده و حالا تمام مادران واجد شرایط این طرح در همه استان‌ها و در سه دهک کم‌درآمد، این اعتبار را دریافت می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها