شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

اجاره اوراق به شرط تملیک چیست؟

24 خرداد 1401
اجاره اوراق به شرط تملیک چیست؟

به گزارش بانک اول، مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که اوراق اجاره چیست؟ بیان کرد: اوراق اجاره بر طبق تعریف قانونی، اوراقی است که در حکم بدهی برای شرکت بوده و دارنده این اوراق مالکیت مشاع نسبت به دارایی‌های پایه آن دارد، اوراق اجاره جزء ابزار بازار بدهی است، وقتی شرکتی این اوراق را منتشر می‌کند در واقع برای خود بدهی ایجاد کرده است که باید سود آن را پرداخت کند.

وی افزود: مثالی که در اینجا وجود دارد، هواپیمای ماهان است، که با استفاده از اوراق اجاره اقدام به تامین مالی می‌کند،به طور مثال شرکت هواپیمایی ماهان بابت خرید یک فروند هواپیما به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد، که در این راستا اقدام به تامین مالی از طریق اوراق اجاره می‌کند و تعدادی اوراق منتشر می‌کند، طی بازه‌های زمانی مشخص به دارندگان اوراق سود پرداخت کند.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که چه کسانی می‌توانند در این اوراق سرمایه گذاری کنند؟ اظهار کرد: تمامی افراد چه حقیقی و حقوقی می‌توانند در این بازار سرمایه گذاری کنند، اما معمولا ناشر اوراق حقوقی و شرکت‌ها هستند.

صفاری تشریح کرد: اوراق اجاره در زمره اوراق بدهی است و مشابه اوراق مشارکت درصد سود ثابتی دارند، که در بازه‌های زمانی مشخصی پرداخت می‌شوند و معمولا زمان پرداخت و عمر این اوراق مشخص است و سرمایه گذار از تمام موضوعات و جزئیات مرتبط با این اوراق خبر دار است.

وی افزود: گاهی زمین، ساختمانی که در این اوراق معامله می‌شوند، احتمال دارد از بین بروند، چون که اوراق اجاره یک دارایی ثابت است که، در این صورت اگر بیمه اعمال نشود ریسک از بین رفتن دارایی وجود دارد.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که، اوراق اجاره در دو قالب اجاره به شرط تملیک و دارایی اختیار فروش با قیمت معین منتشر می‌شوند. در حالت اجاره به شرط تملیک پس از پایان عمر اوراق اجاره دارایی به مالکیت بانی یا همان شرکت منتشرکننده اوراق منتقل می‌شود.

وی در پاسخ به‌ این سوال که اوراق اجاره چه ارکانی دارد؟، بیان کرد: برای انتشار اوراق اجاره شرکت ناشر که به بانی معروف است، جهت انتشار اوراق اجاره یک شرکت مستقل تأسیس می‌کند که این شرکت درواقع واسطی میان شرکت بانی و سرمایه‌گذاران است./باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها