به گزارش بانک اول سختی استخراج بیتکوین با هر ۲۰۱۶ بلاک بهطور خودکار تنظیم میشود. تنظیم سختی به سمت بالا یا پایین به تعداد شرکتکنندگان در شبکه استخراج و قدرت ترکیبی آنها بستگی دارد. این موضوع اخیرا با کاهش قدرت هش به دلیل توقف فعالیت ماینرهای چین بحثبرانگیز شده است. با این وجود، با استقرار مجدد ماینرهای چینی و از سرگیری عملیات، انتظار میرود که قدرت هش بالا برود.
هرچند در بیت کوین کاهش قیمت پیشبینی میشود و علت آن نیز کاهش سپردههای ارزی بیتکوین و تجمع بیتکوین در کیف پول سرمایهگذاران و کاهش قیمت آن است، اما آیا به این معنی است که فرصتی برای خرید فراهم شده است؟
تعداد نقل و انتقالات بیت کوین به مبادلات
چشمانداز متعارف این است که منابع ماینری و کپیتولاسیون ماینر پس از تنظیم سختی استخراج، تاثیر بیشتری بر قیمت بیتکوین دارند. با این حال، این موارد، تنها عوامل موثر در قیمت بیتکوین در چرخه فعلی نیست بلکه ورودی کیف پول نهنگ، تعادل ارز و داراییهای نهادی از طریق سقوط و بازیابی چرخه فعلی نیز قیمت را تحت تاثیر قرار داده است.
قیمت مخالف توسط داراییهای نهادی پشتیبانی میشود. داراییهای خاکستری در چهار ماه گذشته بهطور مداوم کاهش یافته است که برای قیمت بیتکوین در کوتاه مدت نزولی است. با این وجود برخلاف اکثر موسسات، داراییهای صندوق قابل معامله پرپرز بیتکوین ایتیاف (Purpose Bitcoin’s ETF) صعود داشته است. هدف ایافتی بیتکوین احتمالا قیمت صعودی را نشان میدهد که در نمودار ورودی ارز مشاهده میشود.
خرید بیتکوین طی افتهای قبلی سال ۲۰۲۱، سقوط فوری در ماه مه ۲۰۲۱ و کاهش قیمت دو هفته پیش ثابت کرده است که بیتکوین در کوتاهمدت در زمان بازیابی سودآور است و قیمت پس از هر سقوط همچنان محدود باقیمانده است، با این حال، بهبودی طی دو تا سه هفته بر اساس روند نمودار قیمت کامل میشود، بخشی از آن به دلیل نوسانات، فعالیت نهادی و کیف پول بزرگ در شبکه بیتکوین است.
بنابراین آیا این اتفاقات به معنای فرصت خرید است؟ در واقع سودآورترین فرصت خرید برای معاملهگران خردهفروشی و سرمایهگذاران بزرگ کیف پول نیست که منتظرند در عرض ۶۰ تا ۹۰ روز سود کسب کنند، با این حال برای هودلرزها ( HODLers) سودآور است.
پس از سقوط کم سابقه اخیر ارزهای دیجیتالی، بسیاری از کارشناسان معتقدند که روزهای خوب بازار در راهند. جان بولینگر- مبدع شاخص معروف بولینگر- از جمله افرادی است که می گوید بیتکوین زمانی که به زیر ۳۰ هزار دلار رسید، کف قیمتی خود را به ثبت رساند و اکنون در حال حرکت به سمت هدف های بالاتر است. اندیکاتور بولینگر نوسانات قیمتی را در بالا و پایین میانگین متحرک ساده نشان می دهد.
یکی از مقامات ارشد بانک مرکزی آمریکا از استیبل کوین ها (ارزهای دیجیتالی با ارزش ثابت) گفت که این ارزها یک ریسک بر سر ثبات نظام مالی هستند. اریک روزنگرین- مدیر دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در بوستون به طور ویژه از استیبل کوین تتر به عنوان یکی از چالش های بر سر راه ثبات مالی آمریکا نام برده که زیر نظر بانک مرکزی قرار گرفته است. به گفته وی، استیبل کوین ها باعث اخلال در بازار هستند.
با وجود ریزش های سنگین ارزهای دیجیتالی در روزهای اخیر، برخی از فعالان این حوزه معتقدند که روزهای خوب در انتظار بازار هستند. الکس ماشینسکی- بنیانگذار پلتفرم ارزهای دیجیتالی سلسیوس- با بیان اینکه پیشبینی می کند قیمت بیتکوین بار دیگر از قله قبلی ۶۳ هزار دلاری خود عبور کند، افزود: ریزش بازار با توجه به صعود سریع قیمت طبیعی بود. ما هنوز به قله قیمتی ۲۰۲۱ نرسیده ایم و رسیدن به قیمت ۱۶۰ هزار دلاری برای بیتکوین کاملا محتمل است.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۴۸۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۵.۴۲ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۲ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
پیشبینی کارشناسان از حداقل نرخ دلار اعدادی همین حدود است. امیر حسین نامآور قبل از این پیشبینی کرده بود نرخ تعادلی دلار در امسال ۲۸ هزار تومان شود و شهاب موسوی هم نرخ دلار در امسال را ۲۵ هزار تومان پیشبینی کرده بود.
مریم محبی، دیگر کارشناس بازارهای مالی نیز هرچند به مانند این دو روند نرخ دلار را صعودی پیشبینی کرده بود اما نرخ را بیشتر از آنها ذکر و عنوان کرده بود ممکن است این نرخ تا پایان امسال به مرز ۳۰ هزار تومان هم برسد.
پویا ناظران دیگر کارشناس اقتصادی هم اخیرا تصریح کرده بود که در صورت به سرانجام نرسیدن برجام ممکن است قیمت دلار به سقف قبلی خود برسد و این یعنی حتی از مرز ۳۲ هزار تومان هم عبور کند.
اما چرا کارشناسان چنین پیشبینیای دارند؟ رشد بیسابقه نقدینگی و تداوم روند کند صادرات نفتی و غیرنفتی ایران. این سه عامل را در آمارهای رسمی اقتصادی کشور میتوان مشاهده کرد.
طبق اعلام بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی رکورد عبور از مرز ۴۰ درصد را شکسته است. صادرات نفت ایران هم برخلاف پیشبینی در بودجه ۱۴۰۰ هنوز رشد چهار برابری نسبت به سال گذشته نداشته و از هدف دو میلیون بشکه صادرات در روز فاصله فاحشی دارد. علاوه بر این، صادرات غیرنفتی ایران نیز در دو ماهه نخست امسال نتوانسته به میزان واردات باشد. در حالی که واردات ایران طی این دو ماه ۶٫۵ میلیارد دلار بوده اما صادرات غیرنفتی ۶٫۳ میلیارد دلار بوده و همچنان شاهدیم که دلارهای صادراتی به اندازه نیاز برای واردات نبوده است. با ای حال رشد ۴۸ درصدی صادرات غیرنفتی در دو ماهه نخست امسال این نوید را میدهد که شاید در آینده صادرات از واردات سبقت بگیرد.
با این حال به نظر میرسد با تدوام روند فعلی همچنان بازار ارز تحت تاثیر نوساناتی باشد و در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات این نوسانات ادامه یابد، مگر اینکه در دولت جدید سیاستهای سخت کنترل قیمت به بهای تزریق ذخایر ارز کشور به بازار صورت بگیرد.
آخرین تغییرات قیمت ارزهای دیجیتال در بازار
قیمت انواع ارزهای شاخص دیجیتال امروز در روند معاملات در بازارهای تجارت دیجیتال بینالمللی تغییراتی را تجربه کرد.
ارز دیجیتال
پس از سقوط کم سابقه اخیر ارزهای دیجیتالی، بسیاری از کارشناسان معتقدند که روزهای خوب بازار در راه است.
جان بولینگر- مبدع شاخص معروف بولینگر- از جمله افرادی است که میگوید بیتکوین زمانی که به زیر ۳۰ هزار دلار رسید، کف قیمتی خود را به ثبت رساند و اکنون در حال حرکت به سمت هدفهای بالاتر است.
با وجود ریزشهای سنگین ارزهای دیجیتالی در روزهای اخیر، برخی از فعالان این حوزه معتقدند که روزهای خوب در انتظار بازار هستند.
بیت کوین
بیت کوین با نماد اختصاری BTC یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۶۵۲.۹۶ میلیارد دلار، در رتبه ۱ بازار قرار داشته و سهم ۴۴.۹۳ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
اتریوم
اتریوم با نماد اختصاری ETH یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۲۴۵.۱۵ میلیارد دلار، در رتبه ۲ بازار قرار داشته و سهم ۱۶.۸۶ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
تتر
تتر با نماد اختصاری USDT یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۶۲.۴۶ میلیارد دلار، در رتبه ۳ بازار قرار داشته و سهم ۴.۲۵ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
نرخ ارزهای دیجیتال لحظهای در حال تغییر است و اعداد جدول در زمان تنظیم این خبر ثبت شد./تیتر برتر
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید