به گزارش بانک اول به نقل از مهر، محمدرضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی در مراسم افتتاح موزه بانک ملی گفت: نظام بانکی ایران از تحریمها ضربه زیادی خورد، ولی بعد از برجام دست بر زانو زده و به بازسازی روابط بانکی با دنیا پرداخته است که اکنون بانک ملی با 140 کارگزاری دنیا از 30 کشور دنیا مشغول به کار هستیم و با 180 بانک دیگر هم در حال مذاکره هستیم. همچنین 76 هزار پیام سوئیفتی نیز بعد از برجام به ثبت رسیده است.
وی اظهار داشت: بالغ بر 2 میلیارد یورو اعتبار اسنادی از سوی بانک ملی گشایش شده و باید گفت که در پایان سال 91 نیز تراز ارزی بانک ملی منفی 1.6 میلیارد یورو بوده است که اکنون به 500 میلیون یورو رسیده است. ضمن اینکه مطابق با تاکید دولت نیز، به دنبال واگذاری شرکتها هستیم که در یکسال اخیر، بیش از 10 هزار میلیارد ریال از شرکتهای خود را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم.
این مقام مسئول بانکی خاطرنشان کرد: بانک ملی همواره در طول تاریخ نهادساز بوده است که نمونه آن هم، تبدیل بانک رهنی به بانک مسکن بوده است که از دل این بانک بیرون آمده؛ ضمن اینکه تا سال 1340 چاپ اسکناس نیز به عهده این بانک بوده است.
وی افزود: سال گذشته بانکهای دولتی به بیش از 25 هزار واحد تولیدی 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند که سهم بانک ملی 3000 میلیارد تومان برای 4000 واحد تولیدی بوده است؛ ضمن اینکه در حوزه مسکن روستایی و خرید محصولات کشاورزی نیز وارد شده است.
حسین زاده با اشاره به تکالیف بر دوش نظام بانکی گفت: قوانینی که بر این بانکها نظارت دارد، به اندازه نظارتی که بر بانکهای دیگر که چهار سال قبل تاسیس شده اند، نیست. در حالی که ذخیره قانونی بانک های دولتی باید متفاوت از ذخیره قانونی بانک های خصوصی نزد بانک مرکزی باشد. بنابراین باید زنجیر را از پای بانک های دولتی باز کرده تا بتوانیم جهش داشته باشیم.
همچنین زهرا احمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این مراسم گفت: موزهها در دنیا مراکز آموزشی هستند که همه گروههای تخصصی در آن، میتوانند آموزش ببینند؛ به همین دلیل است که تاسیس موزهها در دنیا به صورت تخصصی صورت میگیرد.
وی افزود: ایجاد موزههای تخصصی نشانگر توجه به فرآیند آموزش است؛ این در حالی است که با ایجاد موزههای تخصصی، در حال دسترسی به اموال تاریخی کشور هستیم که آینده مناسبی را برای ما رقم میزند، البته موزهها یکی از مقاصد سفر برای گردشگران است که ضمن درآمدزایی، فرصتها را در اختیار گردشگران قرار میدهد که جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری دارای قدمت و تمدن، بشناسند.
احمدی گفت: موزه جواهرات یکی از موزههایی است که مورد استقبال گردشگران قرار میگیرد و این یک ظرفیت است که بتوان از فرصت آن برای جذب گردشگران استفاده کرد. البته رویکرد دولت نیز جذب گردشگر و حصول درآمدهای ارزی ناشی از آن است.
موزه بانک ملی ایران دقایقی قبل با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور آغاز به کار کرد.
در این مراسم علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سیدحسین هاشمی، استاندار تهران هم حضور دارند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید