به گزارش بانک اول در بند «ب» تبصره 14 این قانون آمده بود: سازمان هدفمندسازی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حسب مورد مکلفند نسبت به ثبتنام و پرداخت یارانه هدفمندی و نیز معیشتی و سایر یارانهها به کلیه افراد واجد شرایط از جمله افراد جدید، افرادی که تاکنون ثبت نام ننمودهاند و افرادی که منصرف شدهاند اقدام نمایند. عدم ثبتنام یا تأخیر در ثبتنام و عدم پرداخت یارانه هدفمندی و نیز یارانه معیشتی و سایر یارانهها تخلف محسوب و مسؤولیت آن بر عهده کلیه مدیران ذیربط است. این تخلف قابل رسیدگی در مراجع ذیصلاح است.
در ماده ۵ آیین نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه 1400 که در جلسه هیئت دولت در تاریخ 5 خردادماه به تصویب رسیده بود و در تاریخ 11 خردادماه هم ابلاغ شده، آمده بود: ثبت نام کلیه افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی، یارانه حمایت معیشتی خانوار و سایر یارانهها از جمله افراد جدید، افرادی که تاکنون ثبت نام ننمودهاند و افرادی که منصرف شده اند، برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میباشد. در این راستا سازمان موظف است ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، یک نسخه کامل از اطلاعات سامانه رفاهی (سامانه هویتی و بانکی مشمولین یارانه نقدی) را در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهد و نیز ظرف یک ماه دسترسی برخط به کلیه اطلاعات واردشده به سازمان را به طور مستقیم با مبدأ اطلاعات برقرار نماید. پرداخت یارانه نقدی به افراد واجد شرایط پس از انجام آزمون وسع توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و متناسب با تحقق دریافتیهای (منابع) جدول تبصره (۱۴) و پس از اخذ مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا صورت میپذیرد.
با این وجود، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام خاصی در راستای اجرای این قانون انجام نداد و صرفا در تاریخ 8 تیرماه با صدور اعلامیه ای اعلام کرد: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ و آییننامه مصوب دولت کسانی که در سال ۱۳۹۳ از ثبت نام یارانهها جا مانده یا افرادی که خانواده آنان یارانهبگیر نبوده اما با ازدواج از خانواده جدا شدهاند، چنانچه متقاضی دریافت یارانه هستند میتوانند طبق شرایطی که اعلام خواهد شد برای ثبتنام اقدام کنند. پس از هماهنگیهای لازم با ستاد ملی کرونا چگونگی مراجعه حضوری به مراکز مربوطه برای ثبتنام در شهرهایی که خطر گسترش کرونا وجود نداشته باشد اعلام میشود. آمارهای رسمی درباره تعداد یارانه بگیران در پایان بهار امسال هم نشان می دهد که صرفا حدود 13 هزار نفر به تعداد یارانه بگیران در سه ماه ابتدایی امسال اضافه شده است که 10 هزار و 150نفر از این گروه، افرادی هستند که اعتراض آنها، اخیرا مورد قبول وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است و 2 هزار و 850 نفر مابقی هم افرادی هستند که جزو ثبت نامی های جدید و جاماندگان قرار گرفته اند.
براساس این گزارش، تعداد یارانه بگیران در خردادماه امسال به حدود 78 میلیون و 315 هزار نفر رسیده است.
فارس
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید