به گزارش بانک اول همه گیری کرونا به طور قابل توجهی به افزایش تعداد سرمایه گذاران کمک کرد. پس از ارزان شدن قیمت سهام با کاهش بازارها و نرخ بهره پایین علاوه بر افزایش نرخ بیکاری بسیاری از مردم تمایل به سرمایه گذاری و تلاش برای سود بردن از پول پس انداز شده داشتند. احساسی فراگیر در سراسر جهان که در ایران به مراتب به یک تب بزرگ و همه گیر بدل شد به نحوی که حتی یک روستا در ایران به مال استریت شهرت یافت.
بسیاری از شرکت های کارگزاری در بازارهای جهانی اجازه افتتاح حساب با حداقل پول و امکان معامله بدون کارمزد را دادند و بنابراین هرکسی می تواند با مبلغ ناچیزی سرمایه گذاری کند، اما از طرف دیگر کارشناسان مالی به کسانی که مایل به سرمایه گذاری داشتند و دارند توصیه می کنند از برخی اشتباهات رایج حذر کنند. ما در ادامه به هفت اشتباهی که هنگام سرمایه گذاری باید از آنها اجتناب کرد را بر گرفته از مقاله ای از سی ان بی سی اشاره می کنیم. اشتباهاتی که گویی در سراسر جهان قابل تکرار بوده ومنجر به از دست دادن پس اندازها می شود.
۱- بازارها را دائماً زیر نظر داشته باشید
این خطا یکی از شایع ترین خطاها در بین سرمایه گذاران است زیرا بازارها دائما در حال تغییر هستند و اگر سرمایه گذاران سعی کنند آنها را در زمان واقعی کنترل کنند، ممکن است تصمیم بگیرند که سرمایه گذاری های خود را بر اساس شرایط متغیر تغییر دهند، در صورتی که سرمایه گذاری بهتر برای آنها سرمایه گذاری طولانی مدت است و رصد دائمی بازار کار تریدرها و کارگزاری ها است.
کارشناسان به سرمایه گذاران توصیه می کنند از پیگیری مداوم عملکرد خوب یا بد خودداری کنند و در عوض سرمایه گذاری ها را به صورت فصلی ردیابی کنند.
۲- پیگیری روندها
سرمایه گذاران معمولاً به دنبال سهام هایی هستند که به سرعت در حال افزایش هستند، مانند ارزهای رمزنگاری شده و بیت کوین، از ترس اینکه هر فرصتی را برای دستیابی به سود بالا از دست بدهند، اما این نیز یک اشتباه رایج است.
کارشناسان به سرمایه گذاران توصیه می کنند که در صندوق های شاخص سرمایه گذاری کنند، سرمایه گذاری ها را در طول زمان افزایش دهند بنابراین نسبت به هنگام خرید سهام یک شرکت جداگانه با ریسک کمتری روبرو خواهند شد.
توجه کنید که این توصیه در واقع کاهش ریسک است اما در باید بدانید که هر بازار سهامی با بازار سهام دیگر تفاوتهایی دارد. از جمله این که در اقتصاد ایران شما با نرخ تورم بالا مواجه هستید و لذا این موضوع را نیز باید لحاظ کنید.
۳- نکات شبکه های اجتماعی را دنبال کنیم
کارشناسان به طور کلی به سرمایه گذاران توصیه می کنند از توصیه های سرمایه گذاری از افرادی که شرایط مالی آنها را نمی دانند، استفاده نکنند.
به عنوان مثال، یک سرمایه گذار ممکن است احساس کند که باید در یک شرکت خاص سرمایه گذاری کند زیرا شخص دیگری در رسانه های اجتماعی درباره مزایای سرمایه گذاری در آن صحبت کرده است در حالی که ممکن است برای سرمایه گذار بهتر باشد پول خود را در سرمایه گذاری دیگری ببرد.
لذا لازم است سرمایه گذار هنگام سرمایه گذاری تحقیق و اطمینان حاصل کند که شخصی که از طریق سایت های شبکه های اجتماعی مشاوره مالی ارائه می دهد قابل اعتماد است.
۴- عدم انتظار زمان کافی برای رشد سرمایه گذاری ها
زمان عامل بسیار مهمی در سرمایه گذاری است، در حالت ایده آل سرمایه گذار باید سرمایه ها را تا آنجا که ممکن است نگه دارد تا حداکثر بازدهی را به دست آورد. بسیاری از سرمایه گذاران خواهان افزایش سریع بازده هستند، اما رشد سریع به معنی ریسک زیاد است!
۵- سرمایه گذاری با پولی که به زودی به آن احتیاج خواهید داشت
- این اشتباه است که هر سرمایه گذاری بدون داشتن سرمایه قوی سرمایه گذاری خود را در بازار سهام آغاز کند، در غیر این صورت مجبور می شود در مواقع اضطراری به سرمایه گذاری های خود پشت کند.
کارشناسان توصیه می کنند از آوردن پول و سرمایه گذاری در بازار سرمایه در مواردی که ممکن است در میان مدت و حدود سه سال نیاز باشد خودداری کنید.
۶- نداشتن اهداف مشخص سرمایه گذاری
برای سرمایه گذار مهم است که اهداف مشخصی داشته باشد. سرمایه گذار باید بداند که از طریق سرمایه گذاری به چه می خواهد برسد. سرمایه گذاری به منظور افزایش بازده تنها یک اشتباه رایج است.
کارشناسان به سرمایه گذاران توصیه می کنند که به دنبال بازده بالایی نباشند که با ریسک های بیشتری همراه است و در عوض بهتر است با سرمایه گذاری های کم ریسک و با اهداف مشخص ودست یافتنی سرمایه گذاری کنند.
۷- تأخیر کامل سرمایه گذاری
عدم سرمایه گذاری و نگهداری پول در حساب بانکی نیز به دلیل نرخ بالای تورم اشتباه است، زیرا پول قدرت خرید خود را از دست می دهد. برخی از مردم آنقدر از سرمایه گذاری می ترسند که گامی برنمی دارند و از مزایایی که ممکن است در بلندمدت از سرمایه گذاری حاصل شود را از دست بدهند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید