پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

چه زمانی می توان برای مطالبه وجه سفته اقدام کرد؟

24 خرداد 1401
چه زمانی می توان برای مطالبه وجه سفته اقدام کرد؟
به گزارش بانک اول سفته سندی است که برای شخص صادر کننده آن تعهد آور است یعنی صادر کننده آن متعهد می‌شود که در تاریخ مشخص وجه سفته را پرداخت کند.
مطالبه سفته

 

مطالبه وجه سفته

سفته‌ها دارای دو نوع تاریخ هستند: تاریخ صدور و تاریخ سر رسید. برای مطالبه وجه سفته تاریخ سر رسید آن مهم است. اهمیت تاریخ سر رسید به این دلیل است که چنانچه صادرکننده به تعهد خود عمل نکند، وقتی دارنده می‌خواهد سفته را به اجرا بگذارد، می‌تواند ظرف ده روز از تاریخ سر رسید سفته را واخواست کند. اگر روز دهم تعطیل باشد روز بعد از آن عمل واخواست انجام خواهد شد. (واخواست، اعتراض رسمی به سفته‌ای است که در زمان سر رسید پرداخت نشده و علیه صادرکننده سفته صورت می‎گیرد و باید رسما به او ابلاغ شود.) واخواست در برگه‌های چاپی که از طرف وزارت دادگستری تهیه شده نوشته می‎شود. در صورتی که سفته ظرف ده روز از تاریخ سر رسید، واخواست نشود دارنده امکان استفاده از شرایط توقیف اموال را از دست می‌دهد، مگر اینکه حدود ده تا بیست درصد ارزش سفته را به عنوان خسارت احتمالی به صندوق دادگستری واریز کند. بنابراین در مواردی که سفته قدیمی باشد فقط با پرداخت خسارت احتمالی توقیف اموال امکانپذیر است. شایان ذکر است که اگر صادرکننده اموالی نداشته باشد، در این صورت لازم نیست که سفته واخواست شود چون که باید ٢/٢۵ درصد مبلغ خواسته علاوه بر هزینه دادرسی، به عنوان هزینه واخواست، پرداخت شود و در نهایت باید در نظر داشت که دارنده سفته باید ظرف یک سال از تاریخ سر رسید علیه صادرکننده و سایر افرادی که در سفته مسئولیت دارند اقامه دعوا کند.

 

دادگاه صالح در دعاوی سفته

باید در هنگام تکمیل سفته، محل انجام تعهد نیز ذکر شود. در این حالت در صورتی که صادرکننده سفته تعهد خود را انجام ندهد، دارنده‌سفته برای مطالبه آن می‌تواند به دادگاه محل انجام تعهدی که در سفته قید شده رجوع کند. در مواردی که محل انجام تعهد در سفته ذکر نشده باشد،دادگاه محل اقامت صادر کننده سفته صلاحیت رسیدگی به موضوع را دارد. شایان ذکر است، اگر دادخواست سفته کمتر از بیست میلیون تومان باشد باید در شورای حل اختلاف محل اقامت خوانده (صادرکننده سفته) و اگر مبلغ آن بیشتر از بیست میلیون تومان است باید در دادگاه محل اقامت خوانده (صادرکننده) مطرح شود.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها